joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Săptămâna verde la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”

  de Andrada Bobiș | 1 aprilie 2023, 1:25 PM | Eco | Educaţie | Știri Arad

  0

  În săptămâna ce tocmai s-a-ncheiat, elevii claselor a X-a C și a IX-a D ai Colegiului Național „Elena Ghiba Birta” din Arad, coordonați de doamnele profesoare Vaida Margareta și Petcoviciu Oana, au desfășurat o serie de activități foarte interesante care au avut ca scop descoperirea frumuseții județului Arad din punct de vedere floristic, faunistic și peisagistic, precum și importanța reciclării selective și a protejării mediului înconjurător.

  „Elevii clasei a IX-a au debutat «Săptămâna Verde» cu o drumeție pe malul Mureșului și o vizită la Muzeul de Științele Naturii. Pe parcursul acestei vizite, copiii au descoperit în mod interactiv plantele rare din județul Arad, flora și fauna din rezervațiile naturale cuprinse în situl Natura 2000. Elevii din clasa a X-a au continuat activitățile proiectului de colaborare al Facultății de Farmacie din cadrul Universității „Vasile Goldiș” din Arad cu liceele arădene pe teme de chimie organică aplicată, alături de prof. univ. dr. Toma Claudia, ș.l. dr. Trifunschi Svetlana și ș.l. dr. Pascariu Mihai Cosmin, prin descifrarea tainelelor chimiei vegetalelor – Aromoterapia”, a precizat pentru Special Arad Margareta Vaida, profesoară a liceului „Elena Ghiba Birta”.

  În zilele de marți și miercuri, elevii celor două clase de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, împreună cu elevi de la Liceul Special „Sfânta Maria”, coordonați de profesorii Crișan Mariana, Olar Luminița și Vancu Victor, au desfășurat acțiuni de amenajare a parcului din curtea Liceului Special „Sfânta Maria” și au plantat flori, apoi au realizat decorațiuni din materiale reciclabile.

  „Ziua de joi a fost dedicată acțiunilor de informare și de sensibilizare a concetățenilor asupra problemelor de mediu din localitate și au fost distribuite flyere cu informații despre colectarea selectivă a deșeurilor în localitatea noastră”, a mai adăugat Margareta Vaida.

  „Săptămâna Verde” a celor de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” s-a încheiat cu colectare de hârtie și baterii, destinate reciclării, acțiune desfășurată în parteneriat cu VRANCART S.A.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.