duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Şansă ratată… Multe regrete după remiza obținută de UTA la Sibiu

  de Lucian Dănilă | 18 februarie 2023, 5:30 PM | Sport | Topic special

  2

  Nu am mai văzut atâția arădeni într-un meci pe care UTA îl dispută în deplasare de la derby-urile cu Timișoara. Ne-am adus aminte și de acel celebru baraj de la Albă Iulia cu Rocar, dar comparația ar fi forțată cu acel eveniment sportiv, pentru că în vara anului 1999 s-au dus la acel meci zece mii de arădeni!

  Astăzi, UTA a avut parte de o susținere extraordinară de aproximativ o mie de fani, veniți în marea lor majoritate de la Arad dar și de la Hunedoara. Echipa antrenată de Gyuszi Balint avea nevoie de o victorie pentru a face un salt de nu mai puțin de trei poziții în clasament și ar fi depășit-o și pe adversara directă Hermannstadt, ajunsă să lupte pentru menținerea în prima ligă după ce a fost penalizată cu 9 puncte.

  Partida dintre Hermannstadt și UTA a stat sub semnul echilibrului pe tot parcursul ei. Sibienii păreau mai stăpâni în jocul de posesie și elaborau mai mult jocul prin acele atacuri poziționale, în timp ce UTA a jucat mult mai direct pe careul lui Letica. Arădenii și-au creat două bune ocazii în primul sfert de oră, în ambele faze fiind implicat Rareș Pop. La prima, juniorul arădean a pasat excelent în centrul careului pentru Milosevic, dar șutul muntenegreanului a fost parat de Letica. Tot portarul sibienilor s-a opus și la șutul lui Rareș Pop de la marginea careului mare.

  Sibienii au marcat un gol în minutul 13 la o fază la care Balauru a ieșit total neinspirat, dar reușita a fost anulată pentru un offside evident. Ubbink a mai avut în prima parte două șuturi din afara careului, dar primul s-a dus la câțiva metri pe lângă poartă, iar al doilea a fost deviat în corner.

  Îmbucurător, după prima parte, a fost că UTA a stat foarte bine din punct de vedere defensiv. Abeid a fost de netrecut în banda stângă, Benzar a închis și el culoarul din zona sa, iar „centralii” Chindriș și Benga și-au câștigat fiecare duel, astfel că Hermannstadt nu a avut niciun șut pe poarta lui Balauru. Arbitrul Găman le-a arătat foarte ușor cartonașele galbene lui Milosevic și Anton, muntenegreanul fiind avertizat încă din secunda 50 după ce l-a călcat involuntar pe Ene.

  În repriza secundă, lucrurile au stat aproape la fel. Același joc desfășurat mai mult în zona mediană, cu sibienii care căutau mai mult combinațiile între linii, iar UTA care căuta verticalizarea rapidă. În acest stil de joc, extremele Pop și Roger au fost aproape eliminate din joc mai ales în prima parte. Arădenii au încercat să spargă barajul defensiv al adversarei undeva între fundașii lor centrali, Ene și Antohe.

  În minutul 71, UTA avea să rateze cea mai mare ocazie a jocului. Ubbink a trecut ușor de Butean și a ales un șut cu șpițul, din unghi, dar Letica a respins cu piciorul. Arădenii au devenit mai activi în benzi după ce Otele i-a luat locul lui Roger – modest la revenirea sa în tricoul roș-alb al echipei arădene, iar Pop a schimbat partea și a jucat în dreapta. O schimbare bună a reușit și Mpldărășanu, care l-a scos pe Balaure și l-a introdus pe vitezistul Bărbuț, iar după intrarea acestuia sarcina lui Abeid avea să devină din ce în ce mai dificilă.

  Tocmai în urma unei acțiuni în viteză a lui Bărbuț a venit și cea mai bună oportunitate a sibienilor. Extrema lui Hermannstadt a trecut de Abeid, a centrat de pe linia de fund în fața porții, iar șutul lui Oroian a fost blocat în extremis de Chindriș. Era minutul 87, iar după numai un minut, Otele i-a așezat foarte bine mingea în careu lui Willie Barbosa, dar șutul cu stângul al fotbalistului brazilian a fost respins de la vinclu de Letica!

  S-a încheiat 0-0 și UTA a ratat o bună șansă de a evada din zona locurilor direct retrogradabile. Arădenii pot să aibă o sumedenie de regrete după acest joc pe care puteau să-l câștige având în vedere raportul ocaziilor de poartă, net în favoarea lor.

  Urmează patru meciuri foarte dificile cu echipele care sunt angrenate în lupta la titlu, Farul, CFR, Hermannstadt și CS Universitatea Craiova.

  FC Hermannstadt – UTA Arad 0-0

  Hermannstadt: Letica – Butean, Antoche, Ene, Opruț – Mino – Balaure (62 Bărbuț), Biceanu (62 Petrescu), Limaj (81 Buhăcianu), C. Popescu (75 Oroian) – D. Paraschiv.

  Pe bancă: Muțiu – Medina, Issah, D. Iancu, P. Petrescu, Oroian, Bărbuț, Buhăcianu, Babic.

  Antrenor: Marius Măldărășanu

  UTA: Balauru – Benzar, Chindriș, Benga, Abeid – Batha, Anton (74 Cascini) – Roger (63 Otele), Ubbink (74 Barbosa), R. Pop – Milosevic (63 Postolachi).

  Pe bancă: Mociu – Dobrescu, Vukcevic, Hoxhallari, Cascini, Postolachi, Barbosa, Pașcălău, Otele.

  Antrenor: Gyuszi Balint

  Arbitru: George Găman (Craiova) – Sebastian Gheorghe (Suceava), Adrian Vornicu (Iași). Rezervă: Szabolcs Kovasc (Carei).

  Camera VAR: Rareș Vidican (Satu Mare) și Romică Bârdeș (Pitești).

  Observator FRF: Octavian Șovre (Satu Mare).

  Observator LPF: Viorel Ilinca (Pitești)

  clas 12 2

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.