Șansă la o viață normală. Cină în întuneric și un spectacol special pentru oameni speciali

  de Lucian Dănilă | 23 octombrie 2018, 10:24 AM | Știri Arad

  1

  Filarmonica din Arad este, astăzi de la ora 13, locul unui spectacol inedit, un spectacol special pentru oameni special. Este un spectacol al nevăzătorilor, oameni despre care mulți dintre noi credem că trăiesc în întuneric, dar în cazul lor lumina vine din interior, din suflet, din dorința de a avea o viață normală.

  Va fi un spectacol împărțit în două secțiuni: muzică ușoară și folk, spectacol la care vor participa reprezentanți din mai multe zone georgrafice ale țării, din mai multe județe ca Bacău, Constanța, Dolj și Mehedinți, Timiș și Caraș Severin, Buzău, Suceava, Vaslui sau Vrancea. Fiind lipsiți de bucuria de a vedea, acești oameni și-au dezvoltat alte simțuri. Sunt mai sensibili și au învățat să se bucure de orice iar viața lor este adaptată faptului că nu văd.

  Acest spectacol, din această după amiază, este o șansă la o viață normală pentru acești – putem să le spunem – artiști. Este șansa lor de a urca pe scenă, șansa lor de a-și exprima talentul, șansa lor de a fi apreciați de semenii lor, șansa lor de a trăi și a simți normal, în Festivalul de muzică ușoară și folk Vasile Snacoveanu.

  „Cina, dialog în întuneric” este un alt eveniment care se va desfășura tot astăzi, deseară, la Hotel Ibis Style. Participanții vor lua cina în condiții de întuneric deplin pentru a se adapta într-un spațiu care va simula cotidianul acestor oameni speciali. Cei care vor fi în această seară la Hotel Ibis Style vor experimenta pentru câteva ore cum este să fi lipsit de simțul văzului, urmând să identifice componentele meniului cu mâinile, iar muzica va fi ascultată în beznă.

  Pentru cei care participă, cina va costa 120 de lei, iar banii vor ajunge la Asociația Nevăzătorilor de Arad. Cu acești bani vor fi cumpărate bastoane albe, imprimante în Braille, vor fi tipărite manuale de muzică în Braille pentru școlile cu specific din toată țara.

  • Evenimentul este organizat de Club Lions Arad.
  • Rezervări la telefon: 0727.763.315

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.