sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Samsung renunță la actualizările de securitate pentru trei smartphone-uri

  de Special Arad | 15 octombrie 2019, 8:20 AM | IT

  0

  Situația privind actualizările de securitate Android este destul de confuză și dezordonată, în ciuda eforturilor Google, de a obliga companiile să furnizeze cel puțin doi ani de actualizări de securitate. Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, tocmai a modificat lista dispozitivelor pe care acceptă aceste actualizări de securitate. Au apărut multe modificări după ce mai multe modele de telefoane au fost lansate recent. Noua listă este valabilă din 7 octombrie 2019.

  De remarcat este adăugarea a trei modele la lista de dispozitive care au fost incluse în actualizările lunare. Este vorba despre Samsung Galaxy Fold, Galaxy A50 și Galaxy Xcover 4s, ultimul fiind inclus în mod surprinzător din actualizările trimestriale în cele lunare.

  Trei noi dispozitive Samsung – Galaxy A20s, Galaxy Tab A 8 și Galaxy Tab Active Pro – au fost adăugate pe lista trimestrială, în timp ce Galaxy Tab A 2017 a fost retras de la actualizări trimestriale la actualizări doar la nevoie. Asta înseamnă că va primi actualizări doar în cazuri de strictă necesitate.

  Despre trecerea lui Galaxy A50 la actualizări lunare nu știm dacă este o surpriză foarte mare. Galaxy A50 a fost cel mai bine vândut smartphone din Europa în prima jumătate a anului 2019 iar faptul că acum Samsung Galaxy A50 primește lunar aceste actualizări de securitate este mai mult decât logic.

  Samsung Galaxy Xcover 4s a fost adăugat, de asemenea, la actualizările lunare de securitate. Este primul telefon din seria Galaxy Xcover care primește această susținere din partea gigantului high-tech, conform site-ului Police Android. Telefoanele din această serie îndeplinesc standardul militar american MIL-STD-810G, care acoperă rezistența la sare, praf, umiditate, ploaie, vibrații, radiații solare, șoc termic și transport.

  Și, în final, următoarele dispozitive au fost eliminate complet din listă: Samsung Galaxy A5 (2016), Galaxy A3 (2016) și Galaxy Tab S2 L / S Refresh. Dacă aveți unul dintre aceste smartphone-uri / tablete, nu trebuie să vă panicați. Ele rămân perfect utilizabile, dar, în același timp, vor deveni mai vulnerabile la încălcările de securitate.

  Actualizările lunare și trimestriale de securitate includ patch-uri pentru problemele de securitate legate de sistemul de operare Android lansate de Google, precum și patch-uri pentru probleme de securitate specifice Samsung.

  Într-o lume ideală, toate dispozitivele Android livrate de Samsung în ultimii doi ani ar trebui să fie incluse în categoria de actualizări lunare și nu doar cele mai recente dispozitive high-end și mid-range. Acest lucru se datorează naturii sistemului de operare Android și faptului că Google nu insistă mai mult în această problemă. Sperăm că în viitorul apropiat se va rezolva problema.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.