miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Samsung a prezentat la Las Vegas un televizor QLED complet fără margini

  de Special Arad | 12 ianuarie 2020, 8:39 AM | IT | Recomandările editorilor

  0

  (foto: Samsung)

  De câteva zile s-a încheiat Consumer Electronics Show (CES 2020) de la Las Vegas. Este una dintre cele mai mari expoziții de electronice de consum din lume. Samsung a lansat aici un impresionant televizor QLED 8K de 65 inch (165,1 cm), Samsung TV Q950TS. Acest nou televizor high-end se remarcă prin designul său sublim, practic fără margini și prin finețea sa uimitoare.

  Samsung Q950TS QLED 8K TV este primul televizor 8K care combină un factor de formă ultra-subțire și incredibil, o calitate uluitoare a imaginii de 8K și un sunet surround impresionant„, a spus Samsung într-un comunicat de presă.

  Televizorul inteligent Samsung surprinde mai întâi prin designul său futurist. Este incredibil! Ecranul acoperă 99% din suprafața frontală a televizorului. Samsung numește acest design aproape fără margini „Zero Bezel Infinity Design”, conform PhonAndroid. Această denumire reamintește evident de ecranele Samsung Infinity Display, integrate de câțiva ani în smartphone-urile high-end ale sale.

  Q950TS surprinde și prin finețea sa. Potrivit Samsung, televizorul are doar 15 mm grosime! televizorul a fost proiectat pentru a fi montat pe un perete și pentru a se potrivi cu decorul, precum The Wall, televizorul 4K MicroLed de la Samsung. Datorită designului său extrem de subțire fără margini, Samsung promite „o experiență TV fără precedent”.

  De asemenea, Samsung garantează că Q950TS „oferă cea mai bună calitate a imaginii de pe piață”. Televizorul are o rezoluție de imagine 8K (7680 x 4320 pixeli), ceva de neimaginat! Televizorul este, de asemenea, echipat cu procesorul quantic AI Quantum 8K dezvoltat de Samsung. Datorită acestuia televizorul va adapta rezoluția conținutului mai mic de 8K pentru a-l apropia de cel de 8K. Samsung știe, bineînțeles că momentan conținutul 8K este încă destul de rar pe piață.

  În comunicatul său de presă, Samsung a menționat și integrarea unei funcții numite Adaptive Picture. Această opțiune vă permite să optimizați afișarea „pe baza condițiilor ambientale și a imaginilor afișate”. Televizorul adaptează imaginea în funcție de mediul dvs. și de conținutul difuzat. Prin urmare, în toate cazurile, calitatea afișajului tinde să se apropie de 8K.

  Compatibil cu codecul YouTube 8K AV1 și tehnologia HDR10+, ecranul vă permite, de asemenea, să vizionați videoclipuri de 8K în streaming în cele mai bune condiții. Având în vedere acest lucru, Samsung a integrat o funcție numită AI ScaleNet în Q950TS pentru a obține „rate de compresie mai bune”.

  Tot la CES 2020, Samsung și-a anunțat parteneriatul cu 8K Association (8KA), organizația dedicată standardelor 8K. Televizorul Q950TS beneficiază de certificarea 8K de la 8KA. Această certificare va permite clienților să identifice cele mai bune televizoare 8K de pe piață. Printre caracteristicile cerute de Asociația 8K, regăsim în special o rezoluție de 7680 x 4320 pixeli, prezența standardului HDMI 2.1, o luminozitate mai mare de 600 cd / m² și codecul HEVC.

  Samsung a specificat că televizorul este compatibil cu majoritatea asistenților vocali de pe piață, respectiv Samsung Bixby, Google Assistant și Amazon Alexa. Nu este totul. Televizorul Samsung se diferențiază de concurență datorită performanțelor sale audio. Tehnologii precum Q-Symphony, Object Tracking Sound și Active Voice Amplifier sunt pe Samsung Q950TS. Cu aceste opțiuni, televizorul ajustează sunetul în funcție de zgomotul ambiental și mută efectele sonore de pe un difuzor pe altul în funcție de unde provine sunetul de pe ecran. Datorită OTS, televizorul redă sunetul surround 5.1 direct prin intermediul boxelor încorporate.

  Deocamdată, Samsung nu a specificat prețul sau data lansării la vânzare a noului său televizor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.