Samsung a lansat aplicația SmartThings Find. Vă găsește telefonul și dacă este offline!

  de Special Arad | 7 noiembrie 2020, 11:23 AM | IT

  0

  (foto: phonearena.com)

  Samsung a lansat aplicația SmartThings Find pentru a vă ajuta să localizați mai ușor telefonul Galaxy, un smartwatch Galaxy Watch, o tabletă Galaxy sau căștile Galaxy Buds, chiar dacă acestea sunt offline.

  Aplicația Samsung este acum disponibilă la nivel global pentru dispozitivele Galaxy. Samsung a lansat și o actualizare de software pentru telefoanele și tabletele Galaxy care rulează Android 8 sau o versiune ulterioară, ceasurile Galaxy Watch care rulează Tizen 5.5 sau o versiune ulterioară și Galaxy Buds+ și Galaxy Buds Live. Acestea au fost actualizate tocmai pentru a fi compatibile cu noua aplicație SmatThings Find, conform PhoneArena.

  Cum funcționează noua aplicație SmartThings Find? Aplicația Samsung utilizează tehnologii Bluetooth Low Energy (BLE) și tehnologii de bandă ultra-largă UWB, pentru a localiza alte dispozitive Galaxy pe care le dețineți. Ultra-wide band (UWB) este o tehnologie radio care poate utiliza un nivel de energie foarte scăzut pentru comunicații cu rază scurtă de acțiune, cu lățime de bandă mare. Începând din septembrie 2019, UWB a început să apară pe smartphone-urile de ultimă generație, cum ar fi Galaxy Note 20 Ultra sau Samsung Galaxy Z Fold 2.

  Acest lucru se datorează rețelei de utilizatori SmartThings. Aceștia pot ajuta la găsirea dispozitivelor pierdute prin utilizarea în siguranță a propriilor device-uri. Dacă un dispozitiv a fost offline timp de 30 de minute, acesta produce un semnal BLE care poate fi recepționat de oricare smartphone sau tabletă Galaxy din apropiere. Dacă vă raportați dispozitivul ca fiind pierdut prin SmartThings Find, smartphone-urile sau tabletele Galaxy din vecinătatea device-urilor pierdute pot alerta serverul SmartThings cu privire la locația acestora, care la rândul său va anunța deținătorul.

  Odată ce vă apropiați de dispozitiv, puteți alege ca acesta să „sune” sau puteți utiliza opțiunea de căutare bazată pe AR din apropiere, care vă arată o grafică color care devine mai intensă când vă apropiați de dispozitivul pe care îl căutați. În plus, datele utilizatorului sunt criptate și protejate, astfel încât locația dispozitivului dvs. este cunoscută numai de dvs.

  Începând cu anul viitor Samsung va extinde acest serviciu de localizare a dispozitivelor nu doar pentru dispozitivele Galaxy ci și pentru altele.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.