joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Samsung a fost invitat la discuții la Casa Albă pentru investiții în cipuri în SUA

  de - | 19 aprilie 2021, 8:11 PM | IT

  0

  Samsung Electronics Co., cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume, va trebui să-și accelereze investițiile în Statele Unite. Gigantul tehnic sud-coreean a participat zilel trecute la o întâlnire la Casa Albă unde a fost abordată problema globală a deficitului de semiconductori. Întîlnirea de la Casa Albă a fost una online, pe fondul pandemiei încă în desfășurare.

  Președintele american Joe Biden a cerut mai multe cheltuieli în sectorul fabricării cipurilor pentru a rezolva lipsa acestora și a construi un lanț de aprovizionare stabil. Experții din domeniu spun că întâlnirea a fost declanșată de întreruperea producției producătorilor auto americani, cum ar fi GM și Ford, din cauza lipsei de aprovizionare cu semiconductori. Astfel, planul este extinderea producției de cipuri pentru vehiculele care în prezent nu sunt suficienți.

  La întâlnirea de la Casa Albă au participat mai mulți directorii executivi de la Intel, Dell, Samsung, Ford, HP, AT&T, Alphabet, General Motors, TSMC, Google, NXP Semiconductors, Micron Technology și alte companii pentru a discuta lipsa globală de cipuri de computer. Apple nu a participa la summit, compania americană nefiind un producător de cipuri, doar le proiectează.

  Samsung a fost una dintre cele 19 firme globale care a participat la întâlnirea virtuală de la Casa Albă, unde președintele Joe Biden a subliniat necesitatea de a investi în industria semiconductorilor și de a asigura lanțul de aprovizionare al SUA, conform The Korea Herald.

  Cipuri, ca acesta pe care îl am aici, aceste cipuri, aceste napolitane … baterii, bandă largă, totul este infrastructură”, a spus Biden în ședința virtuală, arătând un semiconductor. „Deci, uite, trebuie să construim infrastructura de azi și să nu o reparăm pe cea de ieri„.

  În februarie, liderul majorității Senatului, Chuck Schumer, a declarat că „fabricarea semiconductorilor este un punct slab și periculos în economia și în securitatea SUA”. El a adăugat, de asemenea, că un ordin executiv semnat de președintele Biden a fost conceput pentru a verifica „reziliența și capacitatea lanțurilor de aprovizionare americane și a bazei industriale de apărare pentru a sprijini securitatea națională și pregătirea pentru situații de urgență”.

  Odată cu întâlnirea de la Casa Albă, Samsung ar putea fi presat pentru a grăbi construcția unei noi unități de fabricație de cipuri în cea mai puternică economie din lume. Samsung – locul doi mondial în producția de semiconductori – a început să construiască o nouă instalație de cipuri în valoare de 17 miliarde de dolari în SUA, pe lângă fabrica din Austin, Texas. Această întâlnire a pus presiune pe Samsung pentru a accelera investiția. Mișcarea Samsung a avut loc după ce Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), cel mai mare producător de semiconductori din lume, a anunțat anul trecut că va construi o fabrică de 12 miliarde de dolari în Arizona.

  Deși Texasul a fost văzut ca cel mai probabil loc pentru noua sa fabrica de cipuri, Samsung a spus că evaluează și alte state americane, inclusiv Arizona și New York, pentru posibila investiție.

  Noua unitate se va concentra pe fabricarea de cipuri cu un proces de 5 nanometri sau mai mic, ceea ce înseamnă că SUA vor avea linii de producție interne și va putea stabili un lanț de aprovizionare stabil cu semiconductori pentru firmele americane.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.