Salubrizarea străzilor din Arad a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea Constituţională a României

  de Alin Olteanu | 25 iulie 2018, 12:53 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Salubritatea - pe masa judecătorilor

  Se petrec lucruri interesante în legătură cu mătruratul străzilor din municipiu. Și am putea spune că Aradul şi împrejurimile lui pare să fie lovit de „blestem” în privința salubrizării. După ce anul trecut, din luna aprilie am ajuns să nu mai avem contract de măturat în Arad, după un an în care RER Oradea a operat cu delegare, acum, în 2018, a revenit Polaris ca să măture străzile (tot cu delegare) din municipiu.

  Ca urmare a organizării procedurii de licitație, în aprilie 2018 Polaris M.Holding a fost desemnată câştigătoare, însă a fost contestată atât de către RER Oradea, cât şi de către Salubritate Deva. Ulterior, după ce Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a dispus reevaluarea ofertelor, contestaţia RER a fost respinsă. A urmat o nouă contestare, de această dată a deciziei CNSC, atât de către RER, cât şi de Polaris.

  Curtea de Apel Timişoara, care a conexat cele două dosare (744 şi 752 din 2018),  a admis în parte o excepţie de necunstituţionalitate invocată de Polaris, pe care a şi trimis-o spre judecare tocmai la Curtea Constituţională, această instituție fiind cea care are competenţe să se pronunţe. În același timp, judecătorii Curții de Apel Timișoara au respins solicitarea celor de la RER Oradea şi, de asemenea, au decis –până la soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate invocată de către Polaris-să menţină decizia CNSC.

  În concluzie, în joc pentru a mătura străzile Aradului pentru următorii patru ani au mai rămas Salubritate Deva şi Polaris M.Holding, RER Oradea ieşind din competiţie.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.