duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Salariile bugetarilor cresc. Guvernul a aprobat o Ordonanță de Urgență

  de - | 27 august 2022, 12:19 PM | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Marius Budăi a declarat vineri, 26 august, după ce Guvernul a aprobat OUG pentru creșterea salariilor bugetarilor, că un milion de angajați vor primi aproximativ 150 de lei lunar în plus, dar a precizat că sunt și bugetari care vor primi mai puțin. Ministrul Muncii a menționat totodată că pensiile militare nu intră în categoria pensiilor speciale, drept urmare nu pot fi supraimpozitate.

  Proiectul de act normativ inițiat de Ministerul Muncii și aprobat de Guvernul condus de Nicolae Ciucă prevede că se va acorda o pătrime „din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021”. Mai simplu spus, din luna septembrie, bugetarii vor primi 25% în plus la salariu, din restul rămas neacordat din legea salarizării bugetare.

  Citeşte întreaga ştire pe Libertatea.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.