Sacrificiu pentru fiul său! A jucat la UTA în prima ligă, iar acum lucrează pe tractor pentru a-și întreține familia

  de Special Arad | 15 June 2016, 4:33 PM | Sport

  0

  Cosmin Pașcovici a ajuns la vârsta de 38 de ani. Născut la Suceava, a fost fotbalist, unul chiar bun în prima ligă din România. A evoluat pentru echipe ca Poli Iași, FC Baia Mare, Petrolul, Farul și Dinamo, iar timp de doi ani a jucat pentru UTA, în perioada 2007-2009.

  Acum este în Franța, dar nu pentru a asista la Euro 2016 care se desfășoară în Hexagon, ci pentru a munci, pentru a-și câștiga existența sa și a familiei sale. După o carieră pe terenul de fotbal, Pașcovici lucrează pe tractor într-o podgorie undeva lângă Bordeaux.

  Fiul său, Denis, are 11 ani și se zbate acum pe un pat de spital din Constanţa, unde, în loc să se vindece, s-a ales cu alte bacterii extrem de agresive. După o criză de epilepsie, a ajuns în comă la spitalul judeţean, unde condiţiile sunt deplorabile, conform tolo.ro. Problemele de sănătate ale lui Denis au apărut chiar în perioada în care Pașcovici evolua pentru UTA. În acea vreme, fotbaliștii, fanii, patroni ai echipelor de fotbal au sărit cu toții să-l ajute pe Cosmin să strângă bani pentru tratamentul micuțului.

  Am făcut un calcul, cam aşa la vreo 12.000 de euro pe an, iar banii ăştia în România n-am cum să-i fac niciodată şi de asta am ales să vin în Franţa ca să muncesc. Sunt momente grele cu Denis, doctorii nu prea sunt optimişti, dar cu ajutorul lui Dumnezeu mergem mai departe. Rezist, când o să fac bani suficienţi o să mă întorc în România să plătesc  ce am de plătit pe la spitale şi sper să găsesc ceva de lucru în ţară, ca să pot să-mi întreţin familia.

  Mă trezesc la 4 dimineaţa şi ajung seara, pe la 12.00 noaptea. Dorm 4 ore pe noapte şi a doua zi o iau de la capăt. Dar îmi place. Treburile sunt împărţite. Fiecare are treaba lui. Mi-aş dori să fie aşa şi în România”, a declarat Cosmin Pașcovici într-un interviu la DolceSport.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.