marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Să vorbim despre sex” cu Bebe Mihăescu la Scienta

  de Raluca Medeleanu | 18 octombrie 2014, 10:04 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad | Video

  0

  Îți mai amintești când discuțiile despre sex erau tabu?  Existau vremuri când, daca porneai televizorul și cineva discuta, de exemplu, despre poziții sexuale, îți pica fața și ochii îți rămâneau literalmente lipiți pe ecran. Erai hipnotizat…

  Ca mai apoi, cândva în vremurile alea „pudice”, să se găsească un om să vină și să spargă toată gheața.

  Eu îmi amintesc de el din vremurile în care Mihaela Tatu a nimerit „jack-pot”-ul, chemându-l la „De 3 ori femeie”, emisiune la care participa atât de des, încât ar fi trebuit să primească un card de fidelitate. Alții îl știu de la emisiunea „Să vorbim despre sex”, care se difuza noaptea târziu, inițial doar la radio, pe Pro FM, ca mai pe urmă să fie transmisă și pe Pro TV.

  Nu știu exact câți oameni își mai amintesc astăzi de emisiunile respective, dar un lucru e cert: lumea nu l-a uitat pe Bebe Mihăescu. Și ținând cont de numărul de oameni care au venit la librăria Scienta sâmbătă, 18 octombrie,  pentru a-l asculta vorbind despre cea mai nouă carte a sa, e clar că și acum e la fel de popular.

  Cartea intitulată „Corp, sexualitate și psihoterapie” a fost scrisă după ce Mihăescu a observat că, în ziua de astăzi, chiar dacă sexualitatea este practic peste tot, pusă parcă pe un piedestal (reclamele tv sau chiar și angajările făcându-se strict după criteriul „cine-i cel mai frumos”), lumea știe doar să își îmbrace corpul, necunoscându-i adevăratele sale taine.  El a explicat că „trupul este un templu” care trebuie respectat, fiecare parte din el având o semnificație, iar societatea actuală nu știe cum să se poarte cu el.

  „Suntem învățați să ne privim corpul ca pe un autovehicul pe care ne-am așezat și ne duce singur către Paradis. Desigur, Paradisul înseamnă lucruri extraordinare, dar pentru care noi nu ne pregătim. Ca și cum totul este bine precizat în celulele noastre, încât noi nu trebuie să facem nici un efort. Din păcate, sau din fericire, cartea vă invită să recuperați ceea ce credeți că este dat de la început, să recuperați acest Univers Corporal care este extraordinar”

  Ultimul capitol al cărții a fost scris de Andreea Roxana Linu (prezentă și ea la lansare) și arată diverse exerciții de gimnastică pentru buna stare a corpului, autoarea fiind licențiată pe lângă psihologie și în cultură fizică și sport.

  La finalul întâlnirii cu Bebe Mihăescu, care a fost ca de obicei o prezență extrem de jovială și deschisă, publicul a fost invitat să îi adreseze orice fel de întrebare din sfera psihologiei, a psihoterapiei sau a sexologiei, însă un singur bărbat a fost destul de curajos să-și dezvăluie of-ul de pe suflet,  întrebarea sa dând serii o picătură în plus de veselie. Dar nu voi mai spune nimic, privește video-ul ca să afli mai multe…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.