marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Să trăiască și coana Polițica! Că-i damă bună și Locală

  de Valer Mărginean | 1 martie 2022, 2:53 PM | Pamflet | Strada | Topic special

  2

  Când este vorba despre implicare în traficul rutier, nu se știe ce-i mai dăunător: beția (voluntară), prostia (nativă sau dobândită) ori nepăsarea (știți, atitudinea aia care se manifestă și ca aroganță, sub deviza „pentru că pot”). Și chiar așa: Poliția rutieră din Arad (municipiul cu acest nume) nu mai este interesată de evenimentele care duc la blocarea șoselelor? Întreb pentru un prieten care, alături de alți vreo 20, dacă nu mai mulți conducători auto, au așteptat de 1 martie, între orele 10,30 și 11, ca un grup organizat de polițiști locali motorizați să deblocheze strada Episcopiei.

  Băieții aveau treabă, pentru că angajații Primăriei au ridicat o mașină – e drept, parcată otova – și aveau nevoie de „suport logistic” din partea Poliției locale, prin agenții fosforescenți. Care, au acționat exact atât cât i-a dus capul de sub caschetă: au blocat cu „tancul” Duster din dotare și banda care ar fi permis trecerea autoturismelor pe lângă camionul de ridicare. Camion care, aproape firesc, a intrat pe contrasens, dar, nah, avea „suportul logistic” asigurat.

  În numele șoferilor care nu au întors, sătui de blocajul „logistic” asigurat de cei care au în fișa postului fluidizarea traficului rutier (n-au înjurat că e contravenție grea și mai bine blochezi o șosea decât să înjuri!), întreb: blocarea traficului rutier în municipiu în timpul pauzei lor de masă? Sau la un nou proiect de hotărâre pentru Consiliul Local care să permită Coanei Polițica Locală să blocheze și deblocheze ce vrea și când vrea? O măsură înțeleaptă de convingere a arădenilor să-și lase mașinile acasă și astfel, de rezolvare a problemei parcărilor în Arad.

  Nenea Iancu ar fi zis să trăiască Madam Primărica, că-i competentă! Și să trăiască și Coana Polițica, că-i damă bună! Să trăiască și Baba Rutiera, că doarme și ea bine!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. atata timp cat nici macar cei care ar trebui sa vegheze asupra aplicarii legii o fenteaza ca parte din rutina zilnica, suntem condamnati la haos

   parcari paralele cu trotuarul unde se parcheaza transversal: peste tot
   parcari ilegale pe treceri de pietoni sau unde e oprirea interzisa: peste tot
   respectarea locurilor pentru persoane cu dizabilitati: nicaieri
   zone pietonale unde intra nonsalant masini: si langa Continental si la Teatru (* la teatru se lasa masini deja si in parc)

   toate in timp ce atat politia locala cat si cea rutiera patruleaza in voie si nu sesizeaza ABSOLUT NIMIC GRESIT

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.