duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Să nu îți cicălești soțul!”. Recomandările guvernului malaezian, șterse de pe facebook pentru că erau misogine. Ce li se mai recomanda femeilor

  de - | 4 aprilie 2020, 12:26 PM | Internaţional

  0

  Guvernul malaezian și-a cerut scuze după ce Ministerul Familiei, Femeilor și Dezvoltării comunității din țara asiatică (KPWKM) a lansat o serie de recomandări misogine pentru starea de izolare. Femeilor li s-a cerut inclusiv „să evite să-și cicălească soții”, scrie CNN.

  Femeilor care lucrează de acasă li se recomanda să se îmbrace ca și cum ar merge la locul de muncă, să se machieze și să fie îngrijite. Totodată, femeile erau sfătuite „să nu-și cicălească soții” și să evite sarcasmul dacă li se cere ajutorul la treburile casnice.

  Campania a provocat controverse aprinse în mediul online, iar autoritățile au decis să șteargă recomandările de pe conturile instituției de Facebook și Instagram.

  Ministerul Ministerul Familiei, Femeilor și Dezvoltării comunității a abandonat campania. „Prin această abordare am vrut să răspândim metode și practici care să mențină relațiile pozitive între membrii familiei în perioad în care se lucrează de acasă”, a declarat Akhma Hassa, oficial în minister. Ea a precizat că mesajul transmis trebuia să fie pozitiv.

  Instituția a recunoscut că recomandările ar putea fi jignitoare și a promis „mai multă atenție pe viitor”.

  sursa: digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.