duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Să moară capra vecinului… că, dacă nu, iese scandal! O poveste reală, comică și tristă din Aradul contemporan

  de Raluca Medeleanu | 23 martie 2016, 10:12 AM | Recomandările editorilor | Strada

  3

  Locatarii dintr-un imobil situat în Parcul Reconcilierii, încearcă cu toate puterile să se „reconcilieze” cu un vecin al cărui mod de viață e greu de tolerat. Nu e vorba că ar fi un vecin violent sau scandalagiu, doar că vecinul ăsta are o pasiune mai puțin obișnuită și greu de acceptat în centrul unui oraș civilizat: crește o capră.

  Cei care locuiesc în vecinătatea lui, nu sunt deloc încântați. Nu pentru că n-ar fi iubitori de animale, însă capra asta șugubeață le-a umplut curtea de fân, tomberonul de… fecale și atmosfera de… parfum.

  Ceilalți locatari au încercat să-i explice într-un mod civilizat că a avea în centrul orașului o capră nu-i tocmai cea mai înțeleaptă și ortodoxă decizie, însă omul nostru nu și nu, că el vrea capră! Au încercat vecinii să rezolve pe cale legală operațiunea „descotorosirea de capră”, dar capra tot acolo a rămas. Ajunși la capătul răbdărilor, s-au văzut nevoiți, așadar, să aducă problema în atenția presei. Foarte bine, zicem noi, cu cât mai repede, cu atât mai bine! Până nu scapă capra pe afară și ajunge să-și facă „treburile” la picioarele „generalilor”, că s-ar isca un scandal diplomatic…

  Scrisoarea trimisă pe mailul redacției, v-o reproducem mai jos:

  Un bun vecin, iubitor de animale, creste in curtea comuna, intr-un sopron – construit neautorizat, dupa stiinta mea, o capra. Da, in centrul orasului creste o CAPRA = animal domestic. Ii duce fan, are grija de ea, iar dejectiile le baga in tomberonul comun de deseuri. Am incercat sa-i explicam ca nu e bine ce face, dar nu doreste sa priceapa. El face ce vrea el.
  Am trimis adrese catre: Primarie (i-am scris d-lui Bognar), Politia Locala, Agentia Veterinara (sau cum i-o fi numind). O venit Politia, s-o uitat, o constatat, capra tot acolo e. O venit veterinarii, s-or uitat, or constatat, noi tot cu capra in curte suntem.
  N-avem nimic cu bietul animal, dar totusi locuim intr-un oras european, aproape in centru si pute in curte de trazneste. Nu este ceva normal ce se intampla! Ce-ar fi daca mi-as cumpara si eu o vaca si as scoate-o la pascut in Parcul Reconcilierii? Oricum daca se balega acolo, e mai prielnic solului decat rahatul de caine… dar asta cu cainii e alta poveste.
  Asa ca nu stiu cui sa ma mai adresez.
  Si inca ceva: pe langa capra, vecinul mai creste si un caine = AMSTAFF (n.red. rasă foarte periculoasă) . Nicaieri nu e o tabla cu caine periculos. Curtea e comuna. Daca scapa si musca pe vreunul dintre noi sau vreun cetatean care vine in vizita. Abia atunci va fi ditamai stirea. Sa facem preventie, prin a lua toate masurile legale detinerii unui astfel de animal? Doamne fereste. Doar suntem din acelasi neam cu Creanga si drobul lui de sare.”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Asa se intimpla cind vor sa puna mina pe apartamentele vecinilor .Chestia trebuie analizata de DIICOT si SRI .In spate se afla alti care finanteaza operatiunea .Zona centrala ,pozitia imobilului da mari semne de intrebare . Sigur vrea sa demoralizeze vecini si sai alunge din curte.In Timisoara este o practica veche cresterea porcilor in zonele cu imobile istorice din centrul Timisoarei ,care a patruns si in Arad in zonele centrale datorita administatiei actuale . Cei de la Directia Veterinara sint nimeni in drum si plini de praf cu alte cuvinte ,niste ratati sociali .

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Măi, să fie! Chiar o poveste nu este asta cu ”capra neagră calcă-n piatră/ piatra crapă-n patru/crăpa-i-ar capu caprii-n patru așa cum a crăpat piatra-n patru”. Deci cam pe-acolo domnu din Reconcilierii – suntem cu necazul dumitale. Domnule supărat pe (o) capră: pun pariu că nu știi câte specii de capre sunt pe la noi, în general – dar te încunoștiințez că ai de-a face cu o capră domestică. Așa cum poate fi o vecină de-a dumitale sau chiar nevasta. N-am spus sălbatică – pt că există și această specie. Sau neagră ( nu te gândi la țigani). Sau de stâncă. Sau râioasă (politic vorbind). Și ce-i dacă cetățeanul iubitor de mamifere paricopitate își plimbă behăința prin parc și-apoi o aduce at home, aerisită?! Cum pute dacă își face rondul necesităților fiziologice în Reconciliation Park? Între Pașoptiști și Statues of Liberty se petrec dejecțiile care-ți lezează aerul personal și comun. Deci las-o cu văicăritul anticăpresc. Nu vezi că se bombardează lumea prin Europa tot mai aproape de casa mea și-a dumitale? Asta e grav, domnule, asta e politicacare pute, nu capra. Și nu-l mai băga pe Creangă la înaintare că el a scris bine de râia căprească. Cât despre Amstaff, stai liniștit că nici Kagal nu e mai prejos. Eu am țigani nomazi prin curte și put existențial mult mai rău decât capra vecinului tău. PS – dacă nu te-a băgat nimeni în seamă la reclamații înseamnă că și aceia de la Direcția Veterinară, Primărie, Poliția Locală, etc. au și ei un paricopitat pe-acas’. O capră, adică. Pt că/ca să închei – dacă i s-ar cere și dumneaei părerea – ce crezi c-ar spune o capră despre câți boi/vaci/porci/scroafe sunt în curtea dumitale? Vorbim de lumea animalelor, cred că mi-ați înțeles ideea și exprimarea. Lăsați animalul să-și behăie liniștit existența și fiți (re)conciliant.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.