S-a stins Vasile Iova, o voce a cântecului popular din Crișana. A fost găsit în apartamentul său din Micălaca, la două săptămâni de la deces

  de Dan Lazăr | 23 aprilie 2020, 5:58 PM | Povești despre oameni | Știri Arad

  2

  Profesor de muzică la mai multe instituții de învățământ din Arad, absolvent al Conservatorului de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și al Liceului Pedagogic din Oradea, interpretul de muzică populară Vasile Iova (65 de ani) a fost găsit fără suflare, înainte de Paște, de către vecini și autorități, în apartamentul său dintr-un bloc situat în cartierul Micălaca. Din câte se pare, Vasile Iova a fost găsit după aproximativ două săptămâni de la deces, într-o stare avansată de degradare.

  Vasile Iova s-a născut în satul bihorean Râpa, de pe malurile Crişului Negru, transmițând prin cântec generațiilor viitoare autenticitatea folclorului românesc. Artistul stabilit în Arad a colaborat cu formaţii şi interpreţi de valoare, dar în memoria iubitorilor de gen a rămas mai ales cu duetele realizate alături de cântărețul arădean Ghiță Baciu.

  Din repertoriul său amintim piese cunoscute, precum: „Târnăviţă, târnăviţă”, „Mândruţă cu casa-n colţ”, „Până-i lumea n-oi muri”, „Din Ţara Crişurilor”, „Mult mă judecă lumea” etc.

  Dumnezeu să-l odihnească!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.