I-au amputat piciorul greșit! Pacientul va rămâne fără ambele picioare după o „greșeală tragică” a medicilor

  de - | 21 mai 2021, 4:35 PM | Internaţional

  0

  Un pacient a rămas fără un picior, după ce medicii i-au amputat membrul greșit. Greşeala s-a produs la Clinica Freistadt, din Austria. Reprezentanții spitalului au declarat că la baza acestei „greşeli tragice” stă o eroare umană, scrie Reuters.

  Pacientul suferă de mai multe boli, iar acestea i-au infectat picioarele până în punctul în care piciorul stâng a necesitat amputarea.

  „Suntem profund şocaţi de faptul că marţi, 18 mai, în pofida standardelor de asigurare a calităţii, piciorul greşit al unui bărbat de 82 de ani … a fost amputat”, a transmis clinica, adăugând că greşeala a fost observată prima dată joi dimineaţă, când bărbatului i s-a schimbat bandajul.

  Se pare că eroarea s-a produs cu puţin timp înainte de operaţie, când piciorul care urma să fie amputat a fost marcat.

  „Din păcate, greşeala prin care piciorul drept a fost amputat în loc de cel stâng, a avut loc ca urmare a unei serii de circumstanţe nefericite”, a mai transmis clinica, adăugând că investighează ce s-a întâmplat şi îşi va revizui standardele.

  Pacientului i s-a oferit asistenţă psihologică şi trebuie supus unei noi operaţii pentru a-i fi amputat piciorul stâng.

  „Operaţia este planificată în scurt timp”, au transmis reprezentanții clinicii.

  Sursa: digi24.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.