sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  S-a stins din viață Adrian Manea, fostul mijlocaș al echipei UTA din anii ’80

  de Lucian Dănilă | 26 aprilie 2022, 9:22 AM | Sport | Topic special

  0

  Adrian Manea a fost unul dintre cei mai buni mijlocași pe care i-a avut UTA la mijlocul anilor 80. A venit la Arad de la rivala Poli Timișoara, echipă în tricoul căreia a cucerit Cupa României în 1980.

  UTA din acea perioadă era în fiecare sezon abonată la lupta pentru promovare, iar Manea era mijlocașul care ordona jocul Bătrânei Doamne. A făcut parte dintr-o generație din care au mai făcut parte Lovas, portarul medaliat la Mondialul de tineret din 1981, Korek, regretatul Adrian Lucaci, care se afla la începuturile carierei, Csordas, Bîtea, Mihalache, Vuia, Cura, Mircea Leac, Vînătoru, Cameniță, Roger Bogdan, Gall, Țîrban, Vuia sau Adi Filip, ultimul fiind plecat și el dintre noi.

  manea 2

  Foto: UTA, sezonul 1985-1986. Din această fotografie, au plecat dintre noi Adrian Manea, foto dreapta sus, Adrian Lucaci, Ștefan Gall, Adrian Filip, dar și Coco Dumitrescu, marele antrenor din istoria Bătrânei Doamne. 

  Vârful carierei lui Adrian Manea a fost la Poli Timișoara, iar de referință rămâne eliminarea scoțienilor de la Celtic Glasgow. În acea dublă din Cupa Cupelor, Manea a marcat golul de la Glasgow, în înfrângerea bănățenilor cu 1-2. A fost un gol cu o greutate imensă, iar acesta a contat enorm în meciul retur, atunci când Poli s-a impus pe fostul „1 Mai” cu 1-0 și s-a calificat în următoarea fază a competiției.

  Adrian Manea se desparte de această lume la vârsta de 68 de ani. A plecat dintre noi chiar în Sfânta zi de Paști.

  Dumnezeu să-i odihnească în pace!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.