S-a sinucis la numai 24 de ani în penitenciar! Era condamnat pentru viol

  de - | 15 martie 2019, 8:25 AM | Regional

  0

  Un tânăr de 24 de ani s-a sinucis în incinta Penitenciarului din Oradea. Închis din 2014 pentru viol, deținutul s-a spânzurat cu aţă cerată de o ţeavă a instalaţiei de încălzire. Incidentul s-a petrecut pe 9 martie, însă nu a fost făcut public de reprezentanţii Penitenciarului Oradea, scrie ebihoreanul.ro.

  Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului, Adina Bîrda, a precizat că este vorba despre un deţinut din judeţul Sălaj, încarcerat din 2014 în Penitenciarul Oradea pentru a executa o pedeapsă de 14 ani şi jumătate de închisoare pentru viol.

  Tânărul era considerat un deţinut docil şi serios, el fiind şeful unui punct de lucru de confecţii pantofi. Sâmbăta trecută, el a părăsit încăperea în care lucra alături de colegi pentru a aduce nişte materiale dintr-un mic depozit. „După 15 minute, agentul a constatat că deţinutul nu se mai întoarce şi a mers să vadă ce s-a întâmplat. L-a găsit spânzurat cu aţă cerată, care era folosită la pantofi, şi a chemat imediat asistenul medical, care i-a aplicat manevrele de resuscitare, fiind apelat în acelaşi timp şi serviciul unic 112″, a precizat Adina Bîrda pentru BIHOREANUL.

  Echipajele sosite la faţa locului au reuşit resuscitarea şi au transportat sinucigaşul la spital. A doua zi, mai precis duminică după amiaza, tânărul a fost declarat, însă, în moarte cerebrală.

  Tânărul nu avea abateri disciplinare în dosar şi nici tentative de suicid în trecut. La Penitenciar s-a demarat o anchetă internă pentru stabilirea împrejurărilor care au condus la producerea evenimentului.

  Potrivit coordonatorului Programului de Transplant în Bihor, dr. Carmen Pantiş, tânărul ar fi fost eligibil pentru prelevarea de organe în vederea transplantării acestora, bunica deţinutului dându-şi acordul pentru transplant. Totuşi, prelevarea nu s-a putut face din cauza legislaţiei în vigoare. Mai precis, Ordinul 429/2012 al Ministerului Justiţiei prevede că deţinuţii nu pot dona sânge sau organe decât rudelor până la gradul IV.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.