sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  S-a sinucis, la 74 de ani, din prea multă iubire. Astăzi se împlinesc 14 ani de la cea mai mare tragedie a culturii române

  de - | 25 mai 2016, 10:09 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Mesajul sinucigașei: „Domnul meu şi Dumnezeul meu, iartă-mă! Doinaş, dulcele meu, o prea mare iubire ucide”.

  Astăzi se împlinesc 14 ani de când, pe data de 25 mai 2002 marele poet de origine arădean Ștefan Augustin Doinaș a murit pe masa de operație de la spitalul Fundeni, în urma unui infract, la vârsta de 80 de ani. A fost o veste tristă pentru cultura română, dar ceea ce a urmat a transformat moartea poetului în una din cele mai triste drame prin care a trecut societatea românească. La numai câteva ore de la moartea poetului pe masa de operație, soția acestuia, celebra balerină Irinel Liciu s-a sinucis cu ajutorul unui pumn de pastile, nemaiputând trăi fără de cel care îi însoțise viața mai bine de 42 de ani.

  Toată presa vremii a relatat nefericitul caz iar biletul pe care Irinel Liciu l-a scris înainte să moară a devenit celebru. Fosta prim balerină a scris simplu și profund, pe o foaie de hârtie, înainte să-și ia viața: „Domnul meu şi Dumnezeul meu, iartă-mă! Doinaş, dulcele meu, o prea mare iubire ucide”.

  Povestea de dragoste a celor doi a fost  relatată și întoarsă pe toate fețele de jurnaliștii care au căutat să înțeleagă gestul femeii. Cei doi s-au îndrăgostit la prima vedere atunci când s-au întâlnit, în anii 50, în casa unui prieten comun. A urmat o poveste de dragoste care pare desprinsă din filme. În anul 1957 Ștefan Augustin Doinaș a fost arestat

   

  Mai multe aici: Blasting News

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.