S-a sinucis Benoît Violier, „cel mai bun chef din lume”. Cauza: o înşelătorie de 2 milioane de euro!

  de Special Arad | 8 februarie 2016, 8:28 PM | Gurmand | Internaţional

  0

  Vestea sinuciderii bucătarului chef francez Benoît Violier, în vârstă de 44 de ani, a făcut înconjurul lumii săptămâna trecută. Celebrul bucătar, al cărui restaurant tocmai fusese numit „Cel mai bun restaurant din lume”, şi-a pus capăt zilelor la sfârşitul lunii ianuarie, după ce a picat victimă unei înşelătorii care l-a costat aproximativ două milioane de euro.

  Bucătarul chef Benoît Violier, „cel mai bun chef din lume”, s-a sinucis pe data de 31 ianuarie, fiind descoperit de poliţia elveţiană cu o puşcă alături. Decesul său a făcut înconjurul lumii, iar speculaţiile legate de motivul care l-a determinat să recurgă la acest gest nu au încetat să apară. Motivul real al sinuciderii pare să fi fost însă o înşelătorie în urma căreia maestrul bucătar a pierdut aproximativ două milioane de euro, scrie publicaţia britanică „Daily Mail”. Potrivit rapoartelor poliţiei, bucătarul a fost o victimă a unei companii suedeze de vin, Private Finance Partners, care vinde vinuri rare restaurantelor, cu preţuri cuprinse între 18.000 şi 36.000 de euro, dar pe care nu le livrează. În 2015, compania a vândut aceste produse, într-o cantitate foarte mare, mai multor restaurante, inclusiv celui condus de Violier. În urma acestei tranzacţii false, restaurantul francezului a suferit pierderi de până la 1,37 milioane de lire sterline (1,77 milioane de euro). Conform publicaţiei britanice, Private Finance Partners a intrat în faliment pe 30 noiembrie anul trecut, iar unul din brokerii companiei a fost arestat în luna octombrie.  Şocul sinuciderii chefului a fost cu atât mai mare cu cât restaurantul condus de Violier tocmai dusese decorat, la sfârşitul anului trecut, cu trei stele Michelin, fiind desemnat totodată cel mai bun restaurant din lume. Francezul se afla în culmea gloriei profesionale, restaurantul său din Hotel de Ville, de lângă oraşul elveţian Lausanne, fiind ales din peste 1.000 de localuri din 48 de ţări.

  Citeste mai mult: adev.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.