„S-a oprit filmul vieții mele! Doresc pedeapsa cu închisoarea pe viață” (FOTO)

  de Special Arad | 29 April 2016, 4:48 PM | Naţional

  0

  În urmă cu două zile a fost aproape de a muri. Iulian Filish, un român, un șofer pe șoselele patriei, a fost protagonistul unui accident rutier care se putea lăsa cu urmări dintre cele mai grave. El a scăpat cu viață. A avut noroc.

  În urma șocului, acesta a ales să scrie întreaga poveste a nefericitului eveniment pe Facebook, acuzând corupția din România, dar mai ales pe acei șoferi care urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. El cere să se oprească corupția din România, iar șoferii care urcă la volan dupăce au consumat băuturi alcoolice să primească pedeapsa maximă.

  SCRISOAREA LUI IULIAN FILISH SCRISĂ IERI SEARĂ DUPĂ ACCIDENT

  Iulian Filish a adăugat 10 fotografii noi.

  Ieri la 07:46 ·

  „Scriu acest mesaj ca semn de alerta pentru toți conducătorii auto iar aceasta postare va fi publica, cine dorește sa o distribuie, o poate face ca sa citească cat mai multe persoane participante la trafic, viata reala a șoferilor din România, întâmplare relatata de mine în cauza, cu mana pe Biblie ca tot ce se va scrie este adevărat.

  În seara trecuta la orele 22:17 în zona Ganeasa, pe drum drept și linie discontinua, având în fata un autocamion (tir) circulând cu viteza redusa (60km/h) pe drum cu limita 110, m-am asigurat din partea opusa, bezna totala în câmp, nici măcar un bec și văzând ca nu sunt faruri de mașini pe banda cealaltă de mers, m-am angajat în depășire semnalizata, ajungând la viteza de 90 km ca sa depășesc tirul, ajungand paralel cu el la o fracțiune de secunda urmând un impact frontal cu un Renault espace, circulând cu viteza fără luminile aprinse, nici măcar pozitiile, l-am observat o secunda înaintea impactului datorita farurilor mele, urmand un impact foarte puternic și violent, după cum se vede în poze, mașina având avarii de 80% stabilite de organele competente.

  Ulterior am aflat de la polițiștii care au refăcut traseul accidentului ca instinctual am tras volan dreapta, am accelerat ca sa depășesc tirul, fiind agățat de partea din fata stânga și acroșat pe sensul opus al lui, luat taras 100m și învârtindu-ne de circa 20 de ori, la un pas de a fi răsturnati. Am văzut moartea cu ochii, s-a oprit filmul vieții mele în loc din cauza unui alcoolic cu o alcoolemie de 0.70 pe etilotest stabilit la fata locului, care mergea cu luminile oprite pentru a vedea dacă este vreun echipaj de politie pe drum ca sa oprească pe dreapta, mergând cu viteza mare pentru a ajunge mai repede la destinație. Ulterior, a fost nevoie ca alți participanți la trafic sa oprească pentru a nu fugi de la fata locului, sunând un prieten sa vina sa îl ia.

  Coborând din mașină, s-a răsturnat de trei ori și a picat în șanț, nu se putea tine pe picioare de beat ce are. Și acum întreb, ok, nu te interesează de viata ta de gunoi alcoolic care ți-ai irosit o pe bautura 50 de ani dar vrei sa fii și un criminal, sa omori tineri și sa bagi în doliu câteva familii? Cum te poți urca la volan când abia te ții pe picioare, cum? Nu te gândești ca pui în pericol viata tuturor, ca poți sa omori o familie întreaga?

  golf 4

  Doresc pedeapsa cu închisoarea pe viata celor care conduc sub influenta băuturilor alcoolice! Cati oameni nevinovați mai este nevoie sa moara ca sa se ia niște masuri severe sa prevină asemenea tragedii? România, mi-e sila de tine, de corupția ta, în care criminalii circula liberi pe străzile noastre, în care banul, puterea și relațiile fac legea. Am 4 ani de condus la activ, zilnic, am condus peste 10 mașini, fără nicio amenda, însă niciodată nu mi s-a întâmplat asa ceva. De ce? Pentru ca le-am evitat, pentru ca asta face fiecare conducător auto pe drumurile noastre.

  Nu avem nicio siguranță ca și șoferi, de la a fi o placere sa conduci, a ajuns un pericol de moarte sau de a înfunda pușcăria. Pe lângă acest factor mai sunt și alți, precum drumul deloc luminat, atât de periculos, nici nu zici ca este drum european, la 10 minute în fata noastră un alt accident, 4 morți pe loc, impact frontal.

  Dumnezeu sa ii odihnească și ii mulțumesc ca puteam sa fim și noi. Prima salvare a ajuns după 8 minute de la apelul 112, felicitări! În schimb șoferul alcoolic, a spus ca ii aștepta de 3 ore și ca de plictiseala s a apucat de băut. Mașina lui fiind pe Bulgaria. De ce încă se mai circula în Romania cu mașini înmatriculate la vecinii noștri pe ieftineala și ca sa păcălești statul roman? Chiar dacă nu a fost vina mea, nu ma interesează fierul, nu ma interesează mașina, nu pot sa zic decât NIMIC FĂRĂ DUMNEZEU iar asta o scriu cu majuscule pentru ca am coborât din mașină pe picioare, cu răni ușoare și doar o luxație de genunchi. Toți care au văzut mașina în ce stadiu era nu au crezut ca șoferul mai trăieste. Polițiștii au spus ca un caz la 1000 sa scape cineva cu viata din asemenea impact.

  Îmi cer scuze dacă am scris ceva greșit dar nu după asemena soc și o noapte nedormita, cred ca se intelege. Închei prin a spune NU condusului băut, NU părăsirii locului accidentului, trebuie sa te interesezi de victime și sa le acorzi primul ajutor chiar dacă ești tu vinovat, se poate întâmpla oricui dintr-un motiv de neatenție sau oboseala, însă alcoolemia nu are scuza.

  Stop corupției în tara noastră si mărirea pedepselor!!!! Doamne ajută!!!”, scrie Iulian Filish pe contul său de Facebook.

  golf 3

  FOTO: Așa arată mașina care circula cu farurile stinse și al cărui șofer era beat

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.