S-a înființat numărul unic de urgență 119. În ce situații se poate apela Telefonul Copilului

  de - | 5 ianuarie 2022, 5:09 PM | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat că începând de miercuri, 5 ianuarie 2022, funcționează la nivel național un număr unic de urgență 119 destinat urgențelor în care sunt implicați copii, informează stiripesurse.ro.

  Linia telefonică va funcționa în toate zilele săptămânii și 24 de ore pe zi, apelul fiind gratuit.

  „Poate suna un copil care se simte abuzat, traumatizat, supus unei violențe fizice sau psihice”, a spus Firea. Ministrul Familiei a precizat că la telefonul copilului pot suna și alte persoane care au cunoștință de rele tratamente împotriva minorilor, precum rude, apropiați sau vecini.

  Noua structură are ramificații în teritoriu, în fiecare județ fiind cinci persoane care lucrează zilnic, în ture. De asemenea, au fost organizate echipe mobile cu specialiști care se vor deplasa imediat la fața locului.

  Activitatea se desfășoară în colaborare cu Ministerul de Interne, a precizat Gabriela Firea.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.