vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  S-a făcut rocada mare! Alianța USR-PLUS a anunțat, cu încântare, că doctorul Adrian Wiener va candida la Primăria Arad

  de Raluca Medeleanu | 28 iulie 2020, 12:09 PM | Politikos | Topic special

  0

  După ce ieri seară anunțam că în interiorul Alianței USR-PLUS se poartă discuții ca senatorul Adrian Wiener să fie propus pentru funcția de primar, în locul deputatului Sergiu Vlad, iată că zvonul a devenit certitudine, în această dimineață.

  Membrii Alianței s-au întrunit pe platoul din fața Palatului Administrativ pentru a susține o conferință de presă prin care au anunțat exact schimbarea amintită. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Vlad Botoș, președintele USR filiala Arad. Acesta a spus că experiența managerială a lui Adrian Wiener îl va ajuta cu siguranță și în conducerea unui oraș, dând ca exemplu eficiența cu care a gestionat criza pandemiei, când a ajuns în fruntea secției Covid a Spitalului Județean Arad.

  „Eu sunt convins că Adi Wiener va pune bazele reconstrucției Aradului”, este de părere și președintele PLUS Arad, Octavian Iercan.

  Deputatul Sergiu Vlad și-a început declarația cu o glumă, spunând că pe el nu l-a sunat nimeni să se dea la o parte, însă apoi a ținut să specifice că este cu adevărat încântat să îl susțină pe Wiener pentru Primăria Arad.
  Adrian Wiener a arătat arădenilor că poate fi un manager foarte bun. Spitalul Covid era o problemă în Arad, el a rezolvat problema. Primul val a fost rezolvat, sunt sigur că și acest al doilea val al pandemiei va fi managerizat de Adi și de colegii lui. Este o onoare pentru mine să le dau șansa arădenilor să îl aibă pe el ca opțiune de vot pe buletin. Chiar este o plăcere din partea mea să îl propun pe Adi să fie candidat. A dovedit că e un bun manager, a crescut în notorietate, în contextul pandemiei, și cred că arădenii și-l doreau pe buletinele de vot. Eu, ca și coleg, o fac cu plăcere, pentru orașul meu”, a spus deputatul Vlad. Acesta rămâne totuși candidatul USR-PLUS pentru funcția de viceprimar al Aradului, adică se află pe lista de consilieri ai Alianței.

  Adrian Wiener a lansat un apel la decență și la redobândirea demnității Aradului

  „În interiorul alianței s-a considerat că această formulă, această echipă, la ora actuală în Arad poate să aibă mai multă tracțiune. Sigur, ceea ce am făcut în această criză de sănătate am făcut în virtutea meseriei, ca medic am făcut ceea ce trebuia făcut și ceea ce fiecare om responsabil ar fi trebuit să facă. Sunt mândru că colegii mei sunt foarte entuziaști și au încredere în acest demers pe care doar împreună îl vom putea duce la capăt. Vom dezvolta fiecare proiect, fiecare idee, fiecare propunere cu care o să venim în fața arădenilor. Noi sperăm că apelul la decență și la redobândirea demnității Aradului să fie bine primit de arădeni și să obținem încrederea lor”, a spus Adrian Wiener.

  Un ultim aspect pe care vrem să îl subliniem: această rocadă, Vlad-Wiener, era bănuită și așteptată de mulți arădeni, mai ales cei documentați și interesați de politică, ultimul dintre cei doi, ne referim la doctorul Wiener, fiind foarte vizibil pozitiv în perioada ultimelor luni și, în consecință, cu un posibil „bazin” de votanți mai mare decât colegul său.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.