S-a deschis Cutia Pandorei… Arhiepiscopul Tomisului este urmărit penal pentru luare de mită și instigare la fals intelectual

  de O. Peniță | 13 septembrie 2014, 9:38 AM | Naţional | Topic special

  2

  Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de:

  PETRESCU TEODOSIE, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Univesităţii Ovidius Constanţa şi arhiepiscop al Tomisului, sub aspectul săvârşirii infracţiuniilor de luare de mită şi instigare la fals intelectual
  CHIRILUŢĂ BOGDAN FLORIN, inspector de protocol la Arhiepiscopia Tomisului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la luare de mită

  În cauză există elemente din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

  În cursul lunii martie 2009, suspectul Petrescu Teodosie, în calitate de decan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Univesităţii Ovidius Constanţa şi arhiepiscop al Tomisului, a primit de la o persoană denunţătoare suma de 850 de euro prin intermediul suspectului Chiriluţă Bogdan Florin, inspector de protocol la aceeaşi arhiepiscopie, precum şi promisiunea unui împrumut în cuantum de 5.000 de euro, pentru ca, în schimb, să faciliteze înscrierea persoanei denunţătoare ca student în cadrul facultăţii şi hirotonisirea ca preot.
  Totodată, suspectul Petrescu Teodosie i-a cerut unei persoane din anturajul său să întocmească o recomandare şi o comunicare antedatate, cu data 10.09.2008, necesare pentru înscrierea persoanei denunţătoare la cursurile facultăţii, în sesiunea septembrie 2008, iar persoana care a redactat actele a primit, în schimbul acestor servicii, suma de 400 de lei şi o sticlă de băutură alcoolică.

  La data de 12 septembrie 2014, persoanelor sus menţionate li s-au adus la cunoștință calitatea de suspect și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

  În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de o altă persoană, despre care, raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

  Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. 2008/2009?! De-abia după 5-6 ani DNA are probatoriu asupra faptelor de corupție cu… ”suspiciuni”?! Adică ”denunțătorul l-a denunțat” după un cincinal și – nu?! De ce? Nu a trecut mituitorul anul sau nu a mai ajuns popă? Sau trebuia să vină cu peșcheșu periodic? Păi de ce nu l-a denunțat imediat? Rahat în ploaie! Tre să pice Teodosie și gata! Îi altu pe listă, asta e minunea cu dna-ul după 6 ani de ”urmărie penală” în care bietul popă al tomisului a luat la mită de o mie de ori mai mult!
   Dai mită ca să fii popă, termini școala și apoi te pui să denunți cât ai dat tu când tocmai când ai ieșit din discotecă și ți-ai stins ultima iarbă (cică), te-a pocnit tat-tu și te-a ameninșat cu dezmoștenirea, astfel că, no, ce să faci – te-ai gândit la o meserie bănoasă fără muncă. Mă lași cu dna-ul?! Ăsta e strângătorul travestit care strânge banu de la toți corupții pt a-l da CELOR mai CORUPȚI! E taxatorul celor de la putere! E asul care se scoate din mânecă la nevoile de partid!Mă lași?!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.