luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Ryanair se retrage de pe aeroporturile din Oradea, Timișoara, Sibiu și Suceava

  de - | 14 decembrie 2022, 7:42 PM | Naţional | Recomandările editorilor | Regional

  0

  Compania low cost Ryanair, care timp de un an a beneficiat de ajutor de stat acordat de Primăria Oradea pentru a susține zboruri spre patru destinații externe, se retrage de pe aeroportul local, motivând lipsa „stimulării” în continuare. La fel a decis Ryanair și în cazul altor trei aeroporturi din România – Sibiu, Timișoara și Suceava.

  La trei luni după expirarea contractului de sprijinire financiară a curselor externe încheiat cu Primăria Oradea, compania Ryanair nu a anunțat municipalitatea, Aeroportul și Consiliul Județean Bihor dacă va continua să opereze zboruri internaționale sau nu, dar a luat totuși decizia să le sisteze din primăvara anului viitor.

  „Nu am primit nicio notificare privind programul de vară 2023 al companiei, care începe din 26 martie și se va încheia în octombrie. Avem doar programul de iarnă, până în 26 martie 2023, cu zboruri spre Londra-Stanstead și Milano-Bergamo, care vor continua până atunci”, a declarat pentru Bihoreanul directorul Aeroportului Oradea, Răzvan Horga.

  Potrivit boardingpass.ro, Ryanair renunță și la cursele externe asigurate de pe aeroporturile din Sibiu (de asemenea sprijinite financiar cu ajutor de stat), Suceava și Timișoara.

  Din Sibiu, compania a operat curse spre Billund, Bologna, Corfu, Milano și Liverpool, pe care le va opri din primăvară, după ce deja a suspendat zborurile spre Treviso, Bruxelles, Dublin și Viena.

  Ryanair a suspendat de pe aeroportul din Suceava cursele spre Viena, iar din martie 2023 le va sista și pe cele spre Bruxelles, Dublin, Manchester, Milano și Roma.

  Din Timișoara, compania a oprit deja zborurile spre București, iar pe cele spre Milano le va suspenda din primăvară.

  sursa: Bihoreanul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.