Rusia, tot mai aproape să interzică Facebook, Youtube și Twitter

  de Special Arad | 31 decembrie 2020, 8:12 PM | Internaţional

  0

  Giganții de Internet nu au rămas niciodată în afara multor controverse privind cenzura pe rețelele lor. De exemplu, Google a avut recent acțiuni conspirative pentru a contracara regulile stricte ale UE. Acum, se pare că Rusia a mirosit activități dubioase ale giganților din SUA, precum YouTube, Twitter și Facebook de la Google.

  Informația apărută inițial în Financial Express, a fost preluată de noi de pe site-ul GizmoChina, afirmă că Parlamentul rus a elaborat o legislație împotriva giganților tehnologici americani. În consecință, autoritățile de reglementare ruse vor bloca platformele de socializare precum Facebook, Twitter și YouTube-ul Google, dacă vor fi găsiți vinovați de cenzurarea conținutului poporului rus. Cu această legislație, parlamentul din Rusia intenționează să restricționeze companiile care au abuzat de astfel de practici în ultimul timp.

  Motivul acestei evoluții, s-a ajuns până la adoptarea unui astfel de legi în Rusia, se spune că este numărul crescând de reclamații din Rusia împotriva acestor companii. De fapt, cenzurarea conținutului nu a scutit nici mass-media din Rusia. Această mișcare vine, de asemenea, într-un moment în care alte țări, precum Marea Britanie, iau în considerare reguli pentru reglementarea practicilor acestor companii.

  Acestea fiind spuse, legislația a fost deja adoptată de camera inferioară a parlamentului rus (Duma de Stat). Într-o declarație a parlamentului țării se spune că autoritățile relevante nu ar cruța nicio companie dacă limitează informațiile în funcție de limbă / naționalitate.

  Mai există o necunoscută până la adoptarea acestei legi. Parlamentul rus este numit Adunarea Federală. Aceasta este compusă din Duma de Stat, (camera inferioară), și Consiliul Federației Ruse, (camera superioară). Ambele camere ale parlamentului își au sediul în Moscova. Pentru ca o propunere să se transforme într-o lege, este nevoie de aprobarea celor două camere și de acordul președintelui.

  Și, conform tuturor informațiilor, acestea sunt doar formalități, iar guvernul rus s-a antepronunțat deja pentru combaterea extremismului online. Dintre numele acuzate mai sus, Twitter a primit recent o amendă de 547.000 de dolari de la DPC (Data ProtectionCommission) din Irlanda. Twitter este o platformă de social media care permite utilizatorilor să trimită și să citească mesaje scurte (de maximum 280 de caractere) numite „tweets”. Este uneori descris ca fiind „SMS-ul Internetului”. Este foarte apreciat de utilizatorii de smartphone-uri Samsung și Apple din SUA.

  Google și Facebook se confruntă cu probleme antitrust și în propria țară de origine, SUA. Oricum, Duma de Stat spune că și alte site-uri web care realizează astfel de practici neloiale ar fi interzise.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.