sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Rusia permite deschiderea de coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din Mariupol și Volovaha

  de Special Arad | 5 martie 2022, 9:14 AM | Internaţional

  0

  Forţele ruse au anunţat sâmbătă o încetare a focului, de la 10:00 (07:00 GMT), ora Moscovei, pentru a permite deschiderea de „coridoare umanitare” prin care să fie evacuată populaţia civilă din oraşele ucrainene Mariupol şi Volnovaha, din estul Ucrainei, transmite EFE.

  „Astăzi, 5 martie, se anunţă o încetare a focului începând cu 10:00, ora Moscovei, şi deschiderea de coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din Mariupol şi Volovaha”, a anunţat Ministerul Apărării rus, potrivit agenţiilor de presă ruse, citate de EFE, Reuters şi AFP.

  Primarul Mariupol, Vadim Boitcenko, acuzase sâmbătă în zori armata rusă că a supus oraşul-port unei blocade şi unor atacuri nemiloase, şi ceruse înfiinţarea unui coridor umanitar.

  Sursa: AGERPRES

  UPDATE

  Potrivit CNBC și BBC, forțele rusești au încălcat acordul de încetare a focului în jurul orei 14, iar evacuarea civililor este suspendată la Mariupol. „Partea rusă nu păstrează încetarea focului, a continuat să tragă asupra lui Mariupol și asupra zonei înconjurătoare”, a declarat Kyrylo Timoșenko, șeful adjunct al biroului președintelui Volodimir Zelenski, citat la ora 12:43 de The Guardian și Associated Press.

  •  Ultimele știri despre războiul lui Putin în Ucraina, zi de zi, oră de oră | LIVE – AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.