vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Rusia, interesată să finanțeze inelul feroviar de marfă din jurul Budapestei

  de - | 29 ianuarie 2022, 7:52 PM | Internaţional

  0

  Imagine cu rol ilustrativ (foto: national.ro)

  Rusia este pregătită să ia în considerare finanțarea ocolirii feroviare de marfă V0 din jurul Budapestei, precum și să-și împărtășească experiența și know-how-ul pentru proiect scrie Clubferoviar.ro.

  Declarația a fost făcută după o videoconferință între ministrul inovației și tehnologiei László Palkovics și ministrul rus al Transport Vitaly Saveliev, conform origo.hu. Ministerul a spus că cele două părți au salutat recent înființarea unui joint venture de marfă pe calea ferată între companiile maghiare, ruse și austriece.

  Palkovics a spus că Ungaria își propune să devină un centru logistic și de distribuție pentru transportul de mărfuri între Europa și Asia, menționând că a început deja o modernizare a liniei feroviare Budapesta-Belgrad, care va deveni parte a unui coridor pentru aducerea de mărfuri din China.

  El a spus că o autorizație de mediu pentru ocolirea feroviară planificată V0 ar putea fi obținută până în primăvara viitoare, iar un studiu de fezabilitate ar putea fi finalizat până în vara lui 2023.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.