Rusia inaugurează astăzi primul său gazoduct spre China

  de - | 3 December 2019, 8:19 AM | Internaţional

  0

  Rusia va inaugura marţi primul său gazoduct spre China, acesta fiind unul din cele trei mari gazoducte destinate să îi consolideze poziţia de cel mai mare exportator mondial de gaze naturale, informează europafm.ro.

  Gazoductul se numeşte ‘Power of Siberia’ şi va avea o lungime de peste 2.000 de km. La rândul său, China ar urma să finalizeze în 2022-2023 un gazoduct care va face legătura între frontiera cu Rusia şi metropola Shanghai.

  Preşedinţii Vladimir Putin şi Xi Jinping vor participa la o videoconferinţă organizată cu prilejul inaugurării acestui gazoduct care va asigura aproape 10 % din cantitatea totală de gaze naturale consummată de China. Cele două state mai au două proiecte în domeniul gazelor naturale lichefiate.

  Până acum, vânzările de gaze naturale spre Europa şi Turcia reprezentau cea mai mare parte a profiturilor realizate de Gazprom.

  În următoarele săptămâni Rusia va inaugural alte două mari gazoducte. Nord Stream 2, o conductă care va lega Rusia de Germania via Marea Baltică, ocolind Ucraina, şi TurkStream, care va face legătura dintre Rusia şi Turcia via Marea Neagră, ocolind de asemenea Ucraina.

  Sursa: europafm.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.