duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Rusia „percepe drept o amenințare” exercițiul „Steadfast Defender” al NATO și anunță că va lua contramăsuri

  de - | 31 ianuarie 2024, 10:22 PM | Internaţional

  1

  Dimitri Peskov (foto: Wikipedia / kremlin.ru)

  Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dimitri Peskov, spune că Rusia „interpretează fără echivoc” exercițiul NATO lansat în Europa drept o amenințare, deoarece „NATO este un instrument de confruntare”, scrie biziday.ro, citând agenția de presă rusă TASS.

  „Reprezintă o amenințare pentru noi, așa o percepem, iar în acest sens se iau contramăsuri adecvate. Cu atât mai mult cu cât alianța își mută infrastructura militară spre granițele noastre, fără încetare, de câteva decenii”, a menționat Peskov.

  Dimitri Peskov susține că alianța a fost „concepută, formată și configurată” ca un mijloc de combatere a Rusiei și „este guvernată în acest moment de Statele Unite”.

  „Steadfast Defender” este cel mai mare exercițiu al NATO de după sfârşitul Războiului Rece. Acesta implică desfășurarea a peste 90 de mii de soldați, cea mai mare parte în Europa de Est, într-o simulare ce implică scenariul unui atac al Rusiei asupra unui stat membru al alianței.

  Exercițiul NATO a debutat în urmă cu o săptămână și va continua până în luna mai, accentul fiind pus pe pregătirea trupelor, antrenamentul și redistribuirea operațională a unităților.

  Sursa: biziday.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.