duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Rusia a oprit fluxul de gaze către Germania, pentru a doua oară într-o săptămână

  de - | 7 noiembrie 2021, 1:11 PM | Internaţional

  0

  Livrările de gaze ruseşti prin conducta Yamal-Europe către Germania au fost din nou oprite de Rusia, potrivit datelor de sâmbătă ale operatorului german al conductei, Gascade, transmite Reuters. Este a doua oară când în ultimele zile când are loc o oprire a fluxului de gaze ruseşti printr-una dintre cele trei conducte majore care transportă gaz rusesc în vestul Europei, potrivit Reuters.

  Săptămâna trecută, contractele futures pentru gaze în Europa au crescut cu până la 23% din cauza opririi fluxurilor către vest. Cea mai recentă oprire a livrărilor vine pe fondul acuzaţiilor unor politicieni că Kremlinul restricţionează fluxurile de gaze pentru a face presiuni asupra Germaniei şi a Uniunii Europene să aprobe conducta Nord Stream 2, care este curs de autorizare în Germania. R

  usia a negat acest lucru şi a promis suplimentarea livrărilor către Occident începând cu 8 noiembrie, odată ce propriile stocuri vor fi reaprovizionate.

  Citeste mai mult pe adevarul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.