Rusia a oprit fluxul de gaze către Germania, pentru a doua oară într-o săptămână

  de - | 7 November 2021, 1:11 PM | Internaţional

  0

  Livrările de gaze ruseşti prin conducta Yamal-Europe către Germania au fost din nou oprite de Rusia, potrivit datelor de sâmbătă ale operatorului german al conductei, Gascade, transmite Reuters. Este a doua oară când în ultimele zile când are loc o oprire a fluxului de gaze ruseşti printr-una dintre cele trei conducte majore care transportă gaz rusesc în vestul Europei, potrivit Reuters.

  Săptămâna trecută, contractele futures pentru gaze în Europa au crescut cu până la 23% din cauza opririi fluxurilor către vest. Cea mai recentă oprire a livrărilor vine pe fondul acuzaţiilor unor politicieni că Kremlinul restricţionează fluxurile de gaze pentru a face presiuni asupra Germaniei şi a Uniunii Europene să aprobe conducta Nord Stream 2, care este curs de autorizare în Germania. R

  usia a negat acest lucru şi a promis suplimentarea livrărilor către Occident începând cu 8 noiembrie, odată ce propriile stocuri vor fi reaprovizionate.

  Citeste mai mult pe adevarul.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.