România TV se vinde, ProTV nu… decât radiourile și operațiunile de distribuție de film din curtea MediaPro

  de Special Arad | 29 May 2014, 9:31 AM | Naţional | Radio

  0

  Sebastian Ghiță, care controlează prin apropiați postul de televiziune România TV, a declarat, într-un interviu pentru HotNews.ro, realizat de Dan Tapalaga, că grupul media pe care-l construiește, inclusiv televiziunea România TV, se pregătește de „o fuziune și o vânzare”. Tot pentru HotNews, directorul general al Pro TV, Aleksandras Cesnavicius (foto) a declarat că Pro TV nu este de vânzare, dar operațiunile secundare – radio, distribuție de film – sunt de vânzare. Nu poate da nume de entități interesate, dar „interesul este înalt”. De altfel, șeful de la Pro nu a vrut să comenteze zvonul cum că Sebastian Ghiță, actualul proprietar al România TV, vrea să cumpere rețeaua ProFM, în schimb Sebastian Ghiță a afirmat clar că intenționează acest lucru.

  Ghiță anunță că este pe cale să preia ProFM/Info Pro de la Pro TV, dar nu și alte active ale trustului Pro. Deputatul PSD mai spune că a discutat cu Adrian Sârbu care ar dori să vândă Mediafax dar nu și-a exprimat intenția să cumpere deoarece ar fi convins că vinde scump. Ghiță a spus că e interesat să achiziționeze Ziare.com, doar că negocierile s-au blocat acum șase-opt luni din cauza sumelor foarte mari cerute. Cât despre vânzarea postului TV de știri, el susține că negociază cu un cunoscut grup german. Deputatul PSD susține că dorește să-și diminueze influența de mogul media și admite că a luat această decizie la semnalul „unor ambasade” și în contextul mesajelor transmise de americani în legatură cu influența oligarhilor în estul Europei. Interviul integral: aici.

  HotNews.ro i-a adresat și șefului Pro TV o serie de întrebări având în vedere schimbările majore prin care a trecut acest grup în ultimele luni – plecarea multor șefi și responsabili producție, plecarea unor vedete în special către televiziunea concurentă Antena 1, intențiile anunțate oficial de vânzare a unor active, disponibilizările abrupte de acum câteva săptămâni, incertitudinile referitoare la viitoarele producții ale postului.

  Aleksandras Cesnavicius a clarificat anumite lucruri: „Multe dintre vedetele noastre au fost anunțate în presă ca plecate la Antena 1. Au fost, însă, doar zvonuri”, având în vedere că „Loredana Groza, Smiley și Marius Moga se vor regăsi în noul sezon Vocea României”, ce va fi prezentat de Pavel Bartoș. Interviul integral poate fi citit aici.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.