joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  România și Cehia, în topul țărilor care nu cred că UE are impact asupra vieții lor. În schimb, românii sunt curioși de alegerile europarlamentare

  de - | 6 decembrie 2023, 8:12 AM | Internaţional

  0

  România și Cehia sunt printre țările cu cei mai puțini cetățeni care cred că UE are impact asupra vieții lor de zi cu zi, se arată în ultimul Eurobarometru dat publicității miercuri dimineața, cu șase luni înainte de alegerile europarlamentare.

  Potrivit sursei citate,  doar 60 la sută dintre români și 60 la sută dintre cehi ar spune că UE le influențează viața. Cele două țări sunt depășită doar de Letonia, unde doar 57 la sută dintre cetățeni cred că UE are impact asupra vieții lor. La polul opus, în topul țărilor cu cei mai mulți cetățeni care cred că UE  le influențează viața se numără Malta (89%), Cipru și Grecia (ambele cu 87%).

  În schimb, România se numără între țările în care a crescut masiv interesul pentru alegerile europarlamentare. Comparativ cu septembrie 2018, în Polonia,  Slovacia, România, Portugalia și Grecia numărul celor care spun că vor vota probabil la alegerile europarlamentare care vor avea loc în 6 iunie 2024 a crescut cu circa 20%.

  În România, procentul a sărit de la 53% la 76%, ceea ce face ca interesul pentru alegerile europarlamentare să fie peste media UE, unde 68% spun că probabil vor vota la următorul scrutin european.

  Sursa: g4media.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.