sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  România grăbește aprovizionarea cu gaz din alte surse decât Gazprom

  de - | 23 februarie 2022, 6:34 PM | Naţional

  0

  În contextul crizei energetice și a conflictului militar din Ucraina, România încercă să grăbească aprovizionarea cu gaze din alte surse decât Gazprom. Președintele Klaus Iohannis a discutat astăzi, la București, cu premierul Greciei, iar vineri premierul Nicolae Ciucă va vorbi cu omologul bulgar despre urgentarea lucrărilor la conductele prin care gazul din Azerbaidjan să ajungă mai repede în Europa.

  La Palatul Cotroceni, președintle Klaus Iohannis și prim-ministrul Greciei Kyriakos Mitsotakis au decis să continue discuțiile în format trilateral, și cu Bulgaria pentru ca lucrările dintre România și Grecia la o extensie a gazoductul TAP, prin care ar urma să ajungă gaze din Azerbaidjan, să fie gata cel târziu până la finalul anului.

  Otilia Nuțu, expert în Enegie la Expert Forum, explică de ce depinde finalizarea lucrărilor: „Infrastructura până în Grecia este gata, însă ca să avem și noi acces la gazul din coridorul sudic trebuie să se facă un interconector între Grecia și Bulgaria, care este destul de întârziat”.

  Recent și comisarul european pentru Energie a fost în Azerbaijan în speranța că volumul de gaze prin gazoductul TAP către Europa va putea crește la 10 miliarde de metri cubi pe an de la 8 miliarde cât se transportă acum către sudul continentului.

  România mai are la îndemână și gazoductul BRUA, unde lucrările sunt gata, dar prin care se transportă o cantitate mică de gaze.

  Citește mai mult pe europafm.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.