vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  România aNORMALĂ și fractura de logică! S-a dat liber la nerespectarea măsurilor împotriva virusului SARS-CoV-2

  de Lucian Dănilă | 29 mai 2020, 4:56 PM | Sport

  0

  De câțiva ani auzim la aproape toate canalele de televiziunile sau în aproape toate canalele de informare din țară despre „România normală”. Ne-am obișnuit, însă, că normalitățile să fie doar enunțate, dar niciodată respectate.

  Ca și cum nu ar fi de ajuns că la noi se merge după dictonul „legea e făcută ca să fie încălcată”, la noi autoritățile ne demonstrează cât de des pot că suferă și de o fractură de logică.

  Scriam în această dimineață o știre preluată de toate marile agenții de presă din Europa că liderul clasamentului din campionatul de fotbal al Austriei, LASK Linz, a fost penalizat cu 6 puncte și amendat cu 75.000 de euro pentru nerespectarea măsurilor împotriva virusului SARS-CoV-2. Probabil s-a ajuns aici tocmai pentru că Austria funcționează normal, fiind un stat în care legea este lege și trebuie respectată.

  Un caz asemănător a avut loc și în România, acolo unde Rapid a încălcat de două ori măsurile de combatere a virsului COVID-19, dar nimeni, nici statul și nici Federația Română de Fotbal, nu a luat nicio măsură de pedepsire împotriva clubului bucureștean.

  FRF, forul care conduce fotbalul românesc și care a cerut respectarea protocolului medical ne explică, chiar prin vocea președintelui Răzvan Burleanu, că „nimeni nu poate fi sancționat din punct de vedere sportiv”.

   

  „Sunt plângeri din partea aproape tuturor cluburilor din Liga a 2-a. Subiectul sancţiunilor este unul discutat cu cluburile de Liga 1 şi Liga a 2-a. Toate cluburile, atât cele din Liga 1, cât şi cele din Liga a 2-a, au susţinut că nu este nevoie să aplicăm sancţiuni pe linie sportivă. Prin urmare, astăzi, Rapid sau orice alt club care ar încălca protocolul medical nu poate fi sancţionat din punct de vedere sportiv. Ci doar de către o instituţie a statului, care ar putea să aplice o amendă contravenţională”, a spus Răzvan Burleanu la TelekomSport.

  Practic, prin aceste vorbe, Burleanu lasă de înțeles cluburilor că au liber la nerespectarea protocolului și a măsurilor sanitare împotriva virusului SARS-CoV-2. Este clar că Rapid București nu va fi sancționat de FRF, dar la fel de clar este că gruparea bucureșteană nu va fi sancționată nici de autoritățile Statului Român.

   

  Fractura de logică a autorităților române ne-a fost prezentată ieri, în direct la mai multe televiziuni, de însuși președintele statului, Klaus Iohannis. El a fost, probabil, doar mesagerul deciziilor luate de cei din Guvern.

  Ce ne spunea Klaus Iohannis? Păi ne spunea că începând cu data de 1 iunie se dă liber la spectacolele și festivalurile publice, în aer liber, dar cu un număr de maximum 500 de spectatori, care trebuie să respecte măsurile de distanțare socială. Sportul, iar aici evident că este inclus și fotbalul, a fost sărit din această schemă. Competițiile sportive se vor desfășura în continuare fără spectatori deși pe majoritatea arenelor pe care se vor disputa meciuri în Liga 1 și Liga 2 pot fi asigurate condiții de respectare a distanței dar și de protecție sanitară.

  Tot o fractură de logică este interzicerea până la data de 7 iunie a meciurilor amicale între echipele profesioniste de fotbal ale căror jucători au fost testați de mai multe ori. Mai mult decât atât, autoritățile și FRF vor să impună cluburilor să îi țină pe jucători și pe oamenii din staff-ul tehnic în cantonament până la finalul competiției! În țări ca Germania, Cehia, Italia, Spania, Polonia sau Slovenia, jucătorii nu au fost obligați să stea în izolare și nu sunt obligați să stea în cantonament. Ei doar au primit recomandări să stea cu familia și să nu viziteze locuri aglomerate și spații închise.

  Și câte ar mai fi de spus despre România anormală și fractura de logică din țara asta…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.