România a pierdut „bronzul” în fața Olandei, dar rămâne cu un european în care a luptat până la capăt

  de Lucian Dănilă | 16 decembrie 2018, 5:15 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  România a pierdut finala mică a Campionatul European, 20-24 cu Olanda, astfel că a rămas în afara podiumului de premiere. Medalia de bronz cucerită la ediţia din 2010 rămâne vârful atins de România în istoria acestei competiţii.

  Naţionala feminină a ajuns până la capăt la Paris. Nu a fost să fie finala mare, cea pe care şi-a imaginat-o Ambros Martin şi poate şi cei mai optimişti suporteri, însă nici o finală mică nu a fost de neglijat. În istoria competiţiei, România a mai ajuns doar în alte două situaţii într-o astfel de postură, în 2000, chiar la turneul de casă, şi în 2010, în Danemarca, scrie MEDIAFAX.

  Doar acum 8 ani, tricolorele au reuşit să urce şi pe podium, după o luptă fantastică în compania ţării gazde. Aşadar, din punct de vedere statistic, partida revanşă cu Olanda putea să însemne egalarea celei mai bune performanţe la Euro. A fost însă doar un obiectiv secundar, pentru că urcarea pe podium la Paris a rămas marele vis al echipei naţionale, chiar şi după accidentarea Cristinei Neagu, încheie MEDIAFAX.

  România a fost condusă detașat de Olanda până spre minutele de final, atunci când a reușit să revină pe tabelă, dar olandezele au știut în cele din urmă să se mențină în avantaj și să câștige medaliile de bronz.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.