Roboții au pierdut împotriva oamenilor la un semimaraton demonstrativ din China





Beijing a organizat un semimaraton în care roboții umanoizi au concurat împotriva oamenilor. Organizatorii au numit cursa o demonstrație de pricepere tehnologică și au spus că nu se așteptau ca roboții să câștige – și nu au făcut-o, informează Deutsche Welle.
Robotul Tiangong Ultra a terminat un semimaraton în 2 ore și 40 de minute, sâmbătă, la Beijing, la E-town Humanoid Robot Half Marathon. Dar nu s-a ridicat la nivelul uman de 1 oră, 11 minute și 7 secunde.
Primul semimaraton de robot uman și umanoid din lume (21 de kilometri sau aproximativ 13 mile) a inclus 21 de roboți bipezi care au alergat alături de 10.000 de oameni.
Roboții de la producători chinezi, precum DroidVP și Noetix Robotics, au venit într-o varietate de forme și dimensiuni, unii mai scurti de 120 de centimetri (3,9 picioare), alții de până la 1,8 metri înălțime. O companie s-a lăudat că robotul său arăta aproape uman, cu trăsături feminine și abilitatea de a face cu ochiul și de a zâmbi.
Inginerii au putut face ajustări la roboți la stațiile de ajutor. În timp ce concurenții umani aveau apă și gustări pe parcurs, roboții au fost tratați cu baterii și instrumente tehnice.
Organizatorii au spus că această cursă nu a fost decât o demonstrație tehnică și că niciun robot nu a avut de fapt șanse reale să câștige.
Demonstrația a făcut parte dintr-un campanie de promovare AI și roboți din partea guvernului chinez, deoarece Beijingul încearcă să-și dezvolte puterea tehnologică în concurență cu Statele Unite.
„Companiile chineze s-au concentrat într-adevăr pe a arăta abilitatea roboților la sarcini precum mersul pe jos, alergarea, dansul și alte acte ale agilității. În general, acestea sunt demonstrații interesante, dar nu demonstrează prea multe în ceea ce privește utilitatea muncii utile sau orice tip de inteligență de bază”, a declarat Alan Fern, profesor de informatică, inteligență artificială și robotică la Universitatea de Stat din Oregon, pentru agenția de presă Reuters.
China speră că investițiile în industriile de frontieră precum robotica pot contribui la crearea de noi motoare de creștere economică. Unii analiști, totuși, se întreabă dacă intrarea roboților în maratoane este un indicator de încredere al potențialului lor industrial.
Sursa: Deutsche Welle
Citește și:
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)