RIUF le propune tinerilor să privească mai departe

  de Special Arad | 30 septembrie 2014, 2:44 PM | Educaţie

  0

  Romanian International University Fair revine în toamnă în trei orașe: București (4-5 octombrie), Timișoara (7 octombrie) și Iași (9 octombrie). Organizat de către Grupul EDUCATIVA și aflat la cea de-a XV-a ediție, RIUF reprezintă cel mai mare eveniment educațional din România și Europa de Est. Anul acesta, târgul reunește atât universități din țară și din străinătate, cât și școli de limbi străine sau ONG-uri studențești, pentru a le oferi vizitatorilor o perspectivă completă asupra oportunităților educaționale pe care le pot accesa.

  Începând de pe data de 11 septembrie, tinerii se pot înscrie pentru ediția de toamnă a RIUF. Evenimentul se va desfășura în trei orașe ale țării, iar la ediția din București sunt așteptați reprezentanții a peste 50 de universități din întreaga lume. Mai mult decât atât, RIUF își propune să le ofere vizitatorilor oportunitatea de a explora o paletă cât mai largă de oferte din domeniul educațional. Astfel, printre expozanții de la această ediție se numără, alături de universități, și instituții culturale, școli de limbi străine sau asociații studențești.

  Ce este RIUF?

  RIUF (Romanian International University Fair) este un târg de universități organizat anual în România, în orașele: București, Cluj, Iași și Timișoara.  Dorim să organizăm în acest an o ediție de toamnă în Timișoara, deoarece am observat că sunt tot mai mulți tineri interesați de studiile în străinătate și dorim ca aceștia să se poată informa din timp cu privire la o posibilă plecare la studii în altă țară. Deasemenea din experiența anilor anteriori am observat că acest eveniment este unul care aduce numeroși vizitatori și din alte orașe mai mici din județul Timiș cât și din alte județe cum ar fi Arad sau Bihor. Târgul se afla anul acesta la a XV-a ediție.

  Este cel mai mare târg de universități din țară, având anual peste 20.000 de vizitatori, atât români cât și străini. Expozanții la târg provin din  20 de tări din toată lumea și anul trecut au participat 150 de expozanți. Târgul de universități se adresează elevilor de liceu, studenților, profesorilor, părinților și tuturor celor care doresc să studieze în străinătate sau vor să afle mai multe informații în legătură cu acest subiect.

  În cadrul RIUF, vizitatorii vor avea ocazia să participe la seminarii, prezentări și dezbateri și să interacționeze cu persoane care lucrează cu universități din străinătate. Deasemenea vor avea acces în timp util la informaţii corecte despre oferte academice extrem de variate, vor putea să intre în contact cu tineri români studenţi/absolvenţi ai universităţilor internaţionale și vor primi răspunsuri şi soluţii pentru propriile întrebări privind experienţa academică în străinătate. Printre partenerii noștri se află: British Council, DAAD și Comisia Fulbright.

  Cine organizează RIUF?

  RIUF este organizat de Grupul EDUCATIVA, grup care s-a format în 2004, iar primul RIUF a fost organizat în 2005. Printre proiectele noastre se mai află și EDMUNDO care este un serviciu gratuit de de consiliere pentru studiile în străinătate. Misiunea noastră este să realizăm o schimbare în sistemul educațional din România, mutând treptat interesul spre student, punctul central din educație. Dorim ca tinerii să aibă oportunități să se dezvolte atât pe plan personal cât și profesional, iar prin organizarea RIUF dorim să-i aducem pe tineri în contact direct cu aceste oportunități.

  RIUF-AE2014-Poster-70x100-4

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.