duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Revelion tragic la Shanghai. 36 de morți și 47 de rănți într-o busculadă, cu 25 de minute înainte de miezul nopții

  de Special Arad | 1 ianuarie 2015, 2:08 PM | Internaţional

  0

  O busculadă produsă la Shanghai în noaptea de Anul Nou s-a soldat cu cel puțin 36 de morți și 47 de răniți, anunță DPA, citând agenția Xinhua.

  Accidentul s-a produs cu 25 de minute înainte de miezul nopții într-o piață aglomerată situată pe Bund, renumita faleză a orașului.

  Majoritatea victimelor sunt studenți, 25 fiind femei, scrie și BBC.

  Pe site-urile de socializare, martorii susțin că învălmășeala s-a produs după ce un individ a aruncat bani falși de la balconul unui club de noapte. Pozele publicate de presa chineză arată numeroase vehicule de intervenție în zonă și polițiști securizând zona.

  Dată fiind gravitatea incidentului, autoritățile locale au înființat un grup de lucru care să coordoneze activitatea de intervenție. Președintele chinez Xi Jinping a cerut guvernului local să identifice cauza incidentului cât mai curând posibil.

  În mod tradițional, Anul Nou este sărbătorit la Shanghai în Bund, dar după ce cu un an în urmă la festivități au participat aproape 300.000 de persoane, acum autoritățile au decis ca evenimentul să se desfășoare într-o altă zonă a cartierului, temându-se tocmai da faptul că afluxul prea mare de oameni ar putea conduce la incidente.

  Sursa: EVZ

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.