miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Retrospectiva Filmului Românesc IV cu Andrei Rus, la „Arta”

  de Special Arad | 22 iunie 2018, 1:09 PM | Cultură | Film

  0

  La cea de-a patra ediție a Retrospectivei Filmului Românesc se abordează genul documentar cu filme produse în cadrul prestigiosului Aristoteles Workshop – unde sub îndrumarea profesioniștilor în domeniu, mai multe echipe descoperă povești din jurul lor, una dintre provocări fiind trecerea barierei intimității între realizatori și personajele cu care stau de vorbă.

  Astfel, GUTUIUL JAPONEZ semnat de Mara Trifu ne face cunoștiință cu Clotilde Grosu, care povestește despre viața la 90 de ani, trecerea timpului și rememorarea trecutului, DACĂ 6 AR FI 9 de Ivana Mladenovic prezintă realitatea unui auto-proclamat artist de 50 de ani din satul Vama (Suceava), iar NU TE SUPĂRA, DAR… în regia Adinei Pintilie pășește pe o linie fină a intimității prin observarea unor pacienți dintr-un azil pentru tulburări psihice.

  Invitatul special al evenimentului este criticul de film Andrei Rus, care va sta la discuții cu publicul arădean, după proiecții.

  Hai la seara de cinefilie românească la Cinema Arta! Intrarea este liberă!

  Program:

  GUTUIUL JAPONEZ (2011)
  regia: Mara Trifu
  durată: 21 min

  DACĂ 6 AR FI 9 (2013)
  regia: Ivana Mladenovic
  durată: 34 min

  NU TE SUPĂRA, DAR… (2015)
  regia: Adina Pintilie
  durată: 48 min

  RETROSPECTIVA FILMULUI ROMÂNESC este un program de filme, prezentări şi discuţii prin care ne propunem să promovăm autori şi pelicule care au marcat istoria cinematografiei naţionale, dar şi să creionăm parcursul industriei filmului din România. Proiecțiile din cadrul Retrospectivei Filmului Românesc se desfăşoară în perioada martie-decembrie 2018 și au loc în ultima miercuri din fiecare lună.

  Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.