vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Retim răspunde întrebărilor legate de problema gunoiului: „Nu comentăm!” | Video

  de Andrei Fuliaș | 26 aprilie 2018, 3:45 PM | Administraţie | Topic special

  40

  Autoritățile, de la Primărie, la Consiliul Județean, ADI Deșeuri, Retim sau Direcția pentru Sănătate Publică, s-au reunit de urgență joi, la ora 12:00, pentru a discuta problema legată de gunoiul care zace în putrefacție pe străzile din Municipiul Arad, dar și din alte localități ce fac parte din Zona 1 de colectare a deșeurilor din județul Arad.

  Am fost și noi la Primărie, acolo unde a avut loc respectiva discuție, pentru a-i întreba pe cei prezenți cine se face responsabil de dezastrul ecologic din ultimele zile.

  Primul care „a rupt ușile” la finalul discuțiilor a fost vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, fără a se opri să dea vreo declarație celor câțiva ziariști prezenți.

  Apoi, la unison, directorul general al Retim, Dan Pascu, și directorul ADI Deșeuri Arad, Adrian Țolea, au dat-o din stânga-n dreapta, spunând direct sau indirect, că vinovată pentru situație se face, oarecum, fosta firmă de salubrizare, care (chipurile) n-ar mai fi strâns gunoiul de „o săptămână, poate chiar două”. Plus alte câteva întrebări la care reprezentantul Retim a dat-o „cotită” cu „Nu comentăm!”. În ceea ce-l privește pe Țolea, acesta a vorbit exact ca un viitor director al Retim, lăsându-ne senzația că vorbește chiar în numele companiei și nu în numele ADI Deșeuri.

  A mai vorbit și viceprimarul Călin Bibarț, dar pentru a nu intra prea mult în detalii, vă lăsăm pe dumneavoastră să vizionați materialul video atașat, material care conține în integralitate declarațiile celor trei amintiți:

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. I-as ura Dlui Tolea acelasi lucru: sa aiba rabdare vreo 7 zile la vara cu gunoiul sub geam.

   Atata de speriat de bombe era de parca I-Ar fi taiat cei de la Retim apa calda.

   La Noi bineinteles ca niciodata nimeni nu isi da Demisia. Exista intotdeauna o explicatie. Ce naiba, salariul gras din banii publici trebuie aparat cu orice pret.

   Noi suntem de vina. Avem conducatorii care ii meritam. Pentru ca mereu alegem Pozitia Ghiocelului, sau celebrul deja” nu ma intereseaza”

   +19 voturi
   +1
   -1
    • Poate vrei sa spui public cum ai semnat acea adresa in care la solicitarea RETIM ii lasai sa factureze pe 4 fractii de deseuri? Vine dracu te a mandatat? Sau poate vrei sa spui si cum ai ajuns la densitatea guboiului de 0.45 tone pe metri cub la firme? Dar fi sigur ca vei spune! Daca nu public in ” incheierile de ședinta” . Tu nu realizezi nici acum ce mizerii ai facut? Mai mult ai prostit toti primarii sa iti accepte ineptiile sa nu zic altceva! Cum ti ai permis sa sa dai la incarcat pe SEAP caietul de sarcini si formularul de contract intr un fel si sa le dai la semnat in alt fel? Tu crezi ca toata lumea e tampita?

     +13 voturi
     +1
     -1
     • Ati primit raspunsurile in scris. Doar ca refuzati sa intelegeti lucruri simple.Toate datele sunt din documentație. Proiectul prevede colectarea pe 4 fractii la agentii economici.Totul a fost aprobat de UAT uri, validat de ANAP. Contractele se actualizează la sfârșitul unei proceduri conform deciziilor luate de instituții ale statului dar si de clarificările din cadrul procedurii respective.

      --4 voturi
      +1
      -1
   • Si anume cum? Tratezi mai bine mortul? In loc sa previi? Management nu inseamna sa provoci o situatie de criza, ci bazandu-te pe capacitatile take de manager, sa previi aparitia unei crize.

    Sau la dumneavoastra dl Ioan sa fii capabil inseamna sa spargi teava, sa inunzi blocul si dupa Aia sa te lauzi ca esti un zugrav bun?

    Nu vreti sa va aduc gunoiul de la mine de acasa sa aveti rabdare cu el sub geam?

    +23 voturi
    +1
    -1
    • Dragă Ana Maria, … nu ar fi nevoie de „îmbunătățit” nimic dacă nu exista „situația”. Deci „situația” a apărut datorită unui menagemnt extrem de prost.

     Țolea dacă este atât de capabil cum spui, (cu toate că nimic, și când spun nimic, este un mare NIMIC, din ce a făcut până acum, nu-l ridică nici la nivelul de mediocritate) nu ar avea nevoie să fie susținut de tine, într-o situație de Criză care a provocat-o prin incopentență, … să nu spun mârșăvie. Un mediocru, ori cât își dă silința, nu poate să-și depășească nivelul. Nu are de unde să livreze mai mult. Toate „Marile Realizări” marca Țolea există doar în fantezia lui, pe hârtie și în imaginația bogată a celor submediocrii, ce cu onor se apleacă și-i „pupă picioarele” pentru firimituri. (nu vreau să fiu vulgar numind o altă locație, atât de agreată de râmele din sistem pentru chestiunea cu „pupatul”)
     Așa că drăguț-o, ai intervenit când trebuia să te abții.

     Sau ai vrut să-ți demonstrezi „devotamentul” față de cel ce-ți asigură, sub o formă, sau alta, un trai nemeritat? Un moment prielnic să dai la o parte pe cineva care este agreat/ă mai mult decât tine. Că lupta pentru un loc printre favoriții „ce taie frunză la câini” pe bani mulți, este acerbă.
     Scârbos de slinos este acest comportament slugarnic.
     Dar dezgustătoare, este haimanaua mincinoasă care-l acceptă.

     +8 voturi
     +1
     -1
  2. Noua firma Retim adună deșeurile doar de două zile, vechea firmă Polaris trebuia sa adune deșeurile până săptămâna aceasta dar nu a făcut nimic de o săptămână. Domnule Cristian chiar nu este o criză, în județ sunt astfel de cazuri în multe comune dar nu face nimeni caz de ele. Hai sa nu dăm cu noroi așa gratuit. Nu cred ca și-a dorit nimeni sa se întâmple așa ceva.

   --14 voturi
   +1
   -1
   • Corecție „Firma RETIM … NU ADUNĂ GUNOAIELE DE O SĂPTĂMÂNĂ”

    @Dani … tu vorbești de parcă te-a luat în spațiu vicele.
    „Hai sa nu dăm cu noroi așa gratuit.” … tu ești sosit de pe o altă planetă! Cum?! „…nu este o criză…gratuit.”??? Tu ești p… sau te faci?
    Ce mă interesează pe mine ce și-au dorit „domnii”. Ei trebuiau să facă treaba care și-au asumat-o și nu mai scriam ce scriu.

    +11 voturi
    +1
    -1
    • Cred ca tu vorbesti aiurea!
     Situația este f clară!
     Polaris a luat banii noștrii până în 23 inclusiv. Adică până luni. Dar de 2 săptămâni nu a mai ridicat deșeuri decât pe ici pe colo!!! Retim abia in aceasta seara are 3 zile. Practic dupa o singură zi ati sărit pe ei. Esti oare angajat la Polaris care tocmai ti ai pierdut slujba?!

     --7 voturi
     +1
     -1
     • „Situația este f clară!”
      Da! Probabil doar pentru voi care știți cine încasează cât și cu cât rămâne. Dar pentru noi, situația este tulbure ca Mureșul la viitură.

      Au stat tomberoanele de gunoaie în fața caselor, neridicate?
      I-ați pus pe oameni să plimbe tomberoanele noi pe străzi, de ați devenit breakingnews în toată România?
      Ați măsluit din pix caiete de sarcini, oferte și contracte?
      Ați complicat un lucru simplu, de nu mai înțelege nimeni nimic?
      Doar câteva întrebări edificatoare. Să vedem CINE vorbește aiurea.

      Și să continui:
      De ce un sistem de colectare selectivă a deșeurilor menajere, a ajuns să fie perceput de populație ca fiind o mare corvoadă? Mă întrebați pe mine, am să vă spun că din experința practică acumulată din poziția de cetățean și cea de participant activ la implementarea unui sistem cu aceeași țintă, într-o localitate dintr-o țară normală la cap, am termen de comparat și ce voi ați reușit să faceți poate fi calificat doar cu „AȘA NU SE FACE!!!”. Voi nu ați urmărit ca acest sistem, ce vă scremeți să-l aplicați, să fie acceptat de populație. Voi îl impuneți cu forța. Vă interesează doar ca „afacerea” să fie cât mai bănoasă.
      Voi nici după 27 de ani de administrație democratică, nu ați înțeles, că poziția pe care o aveți în administrația publică este una ce trebuie să deservească cetățeanul, în primul rând. În mare parte a proiectelor de hotărâre emise de CLM și CJM, voi plecați de la premiza că cetățeanul este un indiot, iar voi sunteți singurii deștepți de pe planetă. Șmecherii!

      Voi, stimate Țolea, trăți într-o lume paralelă, în care vă credeți „buricul pământului” doar fiindcă sunteți în măsură să decideți soarta unui oraș, în zecile și sutele de ședințe la care bateți câmpii. Știm cu toții cum ați ajuns în această poziție. În orice caz, Nu fiindcă sunteți niște manageri pur sânge.
      Rezultatele muncii dumneavoastră și a lui „șefu” falcă, se văd peste tot în Arad.
      Probabil, din spatele parbrizelor fumurii a limuzinelor-camioane cu care circulați, costumați în țoale de mii de euro, Aradul se vede altfel.
      Dar dacă o săptămână ați circula pe jos, ați trăi din salariul mediu pe economie, în mod sigur că ați vedea Aradul cu alți ochi.

      +13 voturi
      +1
      -1
     • @Adi … dincolo de toate aceste discuții în contradictoriu, rămâne o realitate tristă … și anume, tot orașul (și nu numai!) este plin de gunoaie! Pe mine mă interesează în mod direct, următorul aspect … și, sper să primesc un răspuns: La Vladimirescu, când se va colecta gunoiul? Toate străzile sunt pline de pubele și saci de gunoi … nu le colectează nimeni !!! … în condițiile în care nu are rost să dăm vina pe Polaris, pentru că, la Vladimirescu, până săptămâna trecută gunoiul a fost colectat în mod corect! Problema este că din 23.04.2018, de când a fost preluat contractul de către Retim, nu s-a mai făcut nicio colectare! În concluzie: când se va colecta gunoiul din Vladimirescu? … și … se va prelua tot gunoiul care se va afla la stradă, sau vor fi adevărate discuții referitoare la faptul că se va refuza colectarea gunoiului, care nu se află în pubele?

      +7 voturi
      +1
      -1
      • te salut, Iulian
       marti s a ridicat din Cicir si Vladimirescu partial iar sambata se va ridica din Mandruloc si continuare Vladimirescu.Sitautia in Arad insa a fost si inca mai este, pe anumite zone, f grava…doar ieri s au depus pe groapa deseuri din Arad peste 200 de tone…

       --5 voturi
       +1
       -1
  3. … trebuie privita dintr-un unghi diferit.Aici nu este loc de greseli, hopuri sau alte obiectiuni false.Trebuie sa ne intrebam: cine sunt cei din administratie, cine-i plateste si cine le asigura linistea zilei de maine?Raspunsul corect este: noi, cetatenii platitori de taxe.Suntem noi, platitorii, respectati?Au rusine cei din administratie de aceste situatii create?Merita ei increderea noastra?Am ales bine?Oare ne place cum arata acest orasel, candva cochet, o perla a vestului Romaniei?Va plac ”pistele” de biciclete, va place modul in care sunt ”toaletati” arborii (si asa putini).Sunt aspectoase ghenele de gunoi pline de mizerie si sobolani?Respiram un aer curat?Va place praful, din case, din plamani, de pe masini?Avem infrastructura urbana, transport in comun adevarat?Ne plac bordurile?Unde sunt parcurile, ca in afara de mal nu exista nimic?Ne regeneram bine?Stau copilasii in gropile cu nisip si se joaca, acolo unde-si fac nevoile cainii vagabonzi si boschetarii.E bine?Ati citi anuntul public impotriva cersetoriei ca sa vedeti cine ”lucreaza” pentru noi?Sa-l cititi, e o mandrie a acestui orasel, e bine!Va plac trasamentele cu galben a statiilor de taxi pana in liniile de trecere pietoni, ca sa nu mai vezi nimic?Va plac semaforizarile fara niciun sens si gropile din asfaltul nou turnat?Va plac statiile de tramvai fara banci si protectii impotriva ploii, tramvaiele din al doilea razboi mondial care circula alene si se strica peste tot in oras?Oare pretul unui bilet de tramvai sau abonament e corect?Trebuie sa sustinem administratia?O sustinem!Va place Bd.Revolutiei plin de magazine elegante si terase de bun gust?Frumos, nu?Ne cad fatadele si balcoanele in cap, colcaie de sobolani si mizerie cladiri istorice … cred ca totusi multora le place, ca daca n-ar fi asa, era altfel.Sanatate tuturor!

   +40 voturi
   +1
   -1
  4. De unde alocați mai multe masini???😂😂😂pe timișoreni in mănâncă maldărele de gunoi,asa ne vor mânca si pe noi!!!mu va este rusine,nesimțiților???ati venit sa va spălați banii murdari la Arad!!!!nu va doresc decât sa aveti la porțile vilelor gunoaie,măcar câte am eu acum
   In fata blocului!🤮

   +18 voturi
   +1
   -1
     • Eu știam cine ești. Ideea e alta, tu mai știi cine ești de fapt?

      Mie să-mi fie rușine? Ai dreptate! Îmi e rușine de nerușinarea voastră!

      Cât despre frustrări… da, sunt frustrat că unul ca tine conduce defectuos o asociație care ar trebui să vină în sprijinul cetățeanului, în sprijinul arădenilor, nu în sprijinul interesului tău personal sau interesele unui grup pe care îl reprezinți. Și ca mine, frustrați, sunt zeci de mii de arădeni, care de 3 zile stau cu gunoiul aproape intrat în putrefacție în fața casei sau în spatele blocului. Frustrați sunt și miile de arădeni care trec pe stradă pe lângă mormane de gunoi, mormane care trebuia să fie adunate de pe stradă tocmai de compania în numele căreia tu vorbești cu atâta nonșalanță și nerușinare, uitând pe cine ar trebui să reprezinți în fotoliul ăla călduț în care te-a parașutat Falcă în speranța că se va scăpa de tine. Și poate că n-a greșit… dar a greșit necalculând cât de dezastruoase pot fi calitățile tale manageriale pentru arădeni și mai ales pentru imaginea lui.

      Cât despre calomnii, o să trec mâine pe la ADI să-ți las un DEX! 😉

      +42 voturi
      +1
      -1
      • calomníe sf [At: DA ms / V: ~ lum~ / Pl: ~ii / E: fr calomnie, lat calumnia ] Afirmație mincinoasă și tendențioasă făcută cu scopul de a discredita onoarea sau reputația cuiva.
       Cam asta ai facut, Andrei!

       --8 voturi
       +1
       -1
    • IPOCRÍT, -Ă, ipocriți, -te, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) care se arată altfel de cum este; (om) prefăcut, fățarnic. 2. Adj. (Despre manifestări ale oamenilor, fizionomie etc.) Care trădează, arată ipocrizie. – Din fr.
     Te am dat afară când erai consilierul meu pe vremea in care eram președinte interimar al Consiliului Județean. Pentru ca pe langa f multe defecte ai dovedit ca esti si trădător. Si dupa i ai trădat si pe cei pt care m ai trădat pe mine! Au urmat si altii…putem detalia dar nu e cazul acum…
     Iar astăzi scrii despre mine făcând insinuări jalnice!
     Practic iti exprimi frustrarea si te răzbuni!
     Si acum, prin comentariul postat, faci acuzații extrem de grave pe care va trebui, probabil, să le probezi in instanta! Nu asta înseamnă să fii jurnalist!
     Sa ataci din răzbunare, să acuzi fara dovezi, să jignesti fara motiv! Nu te ascunde in spatele oamenilor! Nu ține! Nu cu mine.
     Stau oricand cu fruntea sus pt tot ceea ce am facut in administratie atât la CJ cat si la A.D.I..
     Iti doresc, cu sinceritate, sa te regăsești! Încă esti tanar…

     --9 voturi
     +1
     -1
   • Bună seara. Vă rog stimată redactie sa cenzurati numele unei companii private pe care anumiti comentatori le utilzeaza pe site-ul dumneavostră. Nu cred că in spatele unor comentatori se află persoanele care se revendică că sunt ci persoane care doresc crearea unei stari de nervozitate si incordare. Va multumesc si doresc ca imaginea companiei sa nu faca obiectul unor comentari care pot degenera. O noapte liniștită!

    --9 voturi
    +1
    -1
    • Domnule Tripa!
     Ne cereti imposibilul. Treaba noastra nu este sa cenzuram, cu aia se ocupa altii. Nervozitatea si incordarea exista, nu se mai pune problema crearii lor iar imaginea firmelor tine de ei, nu de noi, asa cum imaginea nostra tine de noi, nu de comentarii.
     Si in final: comentariile nu pot degenera, în schimb serviciile unei firme da, pot, din pacate.

     +12 voturi
     +1
     -1
    • „Nu cred că in spatele unor comentatori se află persoanele care se revendică că sunt ci persoane care doresc crearea unei stari de nervozitate si incordare.”

     Nu fac parte din redacție. Dar mă provoci „alesule”.
     Nervozitatea și încordarea este prezentă în comunitatea noastră arădeană zi de zi și nu are nevoie să fie „artificial” ațâțată de comentariul unuia sau altuia, așa cum sugerezi. Nimic nu funcționează așa cum ar fi normal să funcționeze. Iar situația actuală este rezultatul minciunilor cu care Voi, fruncea comunității, ne bombardați zilnic, jignindu-ne până la limita suportabilului. În infatuarea cu care vă prezentați cu fiecare ocazie în fața cetățenilor, voi ați ajuns să vă credeți propriile minciuni. Oamenii, chiar lipsiți de experiența atmosferei aticamerelor voastre din primărie, înțeleg deja FĂCĂTURILE ce le puneți la cale. Sunteți previzibili. Iar voi nu înțelegeți cât de penibili sunteți în mimarea „seriozității” cu care abordați subiectele, când încercați să vă explicați cu … minciuni și scuze devenite deja proverbiale.

     Nu sunteți atât de deștepți pe cât vă credeți! Asta este o certitudine, fiindcă ne-o demonstrați de cum deschideți gura, sau scrieți și voi două rânduri.
     În cazul de față, tu stimabile ALES, te interesează mai mult „Imaginea” lezată a unei societăți, decât faptul că arădeanul este tratat fără respect, tocmai de aceia care încasează un salariu să le reprezinte interesul. Și în consecință, nu faci altceva decât să-ți demonstrezi tupeul și obrăznicia. Cu alte cuvinte, din nou ne demonstrezi care este prioritatea din agenda personală.

     Și sigur că tot „Noi” suntem vinovații, că ne permitem să vă comentăm Făcăturile.
     Comentăm „tendețios”…cică. Dar te întreb „De ce am mai răbda minciunile voastre?”

     +13 voturi
     +1
     -1
     • Cred ca ma confundati cu cineva ales intr-o demitate publica! Nu sunt nici ales, nici membru de partid politic si nici macar ales. Sunt un simplu angajat al unei societati al carui nume nu prea vreau sa fie tarat in discutii care nu rezolva nimic! In rest sa aveti parte de tot binele!

      +2 voturi
      +1
      -1

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.