marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  S-au ridicat restricțiile de trafic în Ungaria! Camioanele așteaptă peste 5 ore la control de frontieră

  de Ioana Costaș | 2 aprilie 2024, 11:55 AM | Știri Arad

  0

  Autoritățile maghiare au ridicat restricțiile de trafic în această dimineață, astfel că în Punctele de Trecere a Frontierei de la granița cu Ungaria, în județul Arad, s-au format cozi interminabile de camioane. Pe sensul de ieșire din țară, potrivit aplicației Trafic Online, se așteaptă 320 de minute la frontiera Vărșand, 240 de minute la PTF Nădlac II și 90 de minute la frontiera Nădlac I. Pe sensul de intrare, se înregistrează un timp de așteptare la camioane de câte 30 de minute, atât la PTF Nădlac I cât și la PTF Nădlac II.

  Despre ridicarea restricțiilor și timpii mari de așteptare de la granițe, Poliția de Frontieră a transmis că „la ridicarea restricțiilor, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare. A fost suplimentat personalul planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi pe arterele de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcţie de infrastructura punctelor de trecere.

  Controlul de frontieră la graniţa cu Ungaria se efectuează în comun cu autorităţile din ţara vecină, sens în care suplimentarea arterelor de control se realizează în acord cu şi în funcţie de personalul alocat de Poliţia Ungară. În acest sens, a fost luată legătura cu autorităţile maghiare pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului. Recomandăm şoferilor de autocamioane tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu Ungaria, deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt”.

  Citește și: Restricţii de circulaţie pentru camioane pe teritoriul Ungariei, cu ocazia sărbătorilor pascale catolice

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.