sâmbãtã, 9 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Un restaurant chinezesc și un fast food din Vlaicu, amendate de Protecția Consumatorilor

  de Special Arad | 27 septembrie 2023, 10:31 AM | Știri Arad | Topic special

  3

  colaj imagini de la restaurantul chinezesc și fast foodul din Vlaicu

  În cursul lunii septembrie 2023, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Arad  desfășoară o serie de acțiuni tematice  control de  verificarea prevederilor legale la prestarea serviciilor de alimentație publică. În urma controalelor, un restaurant chinezesc și un fast food din zona Vlaicu au fost ambele amendate și închise pentru o perioadă de timp, până și-au rezolvat problemele depistate.

  SC  VECTRANS MEDIA SRL BIG BELLY

  La fast foodul Big Belly din Piața UTA s-au aplicat 2 amenzi contravenționale în valoare totala de 10.000 lei,  cărora li s-au adăugat și măsuri complementare: oprirea definitivă de la comercializare  produse alimentare cu data limită de consum depășită, respectiv oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate.

  Abaterile constatate de echipele de control au fost următoarele: condiții igienico sanitare necorespunzătoare; materia primă nu este însoțită de informații; materie primă cu data limită de consum depășită; în blocul alimentar nu se folosesc produse și proceduri sigure, agregat frig cu urmă de murdărie și resturi alimentare, neigienizat; hota neigienizată; băuturi carbogazoase depozitate direct pe paviment;

  SC WEIWEI MA SRL – RESTAURANTUL CHINEZESC

  La restaurantul chinezesc WeiWei Ma de pe strada Poetului s-a aplicat o amendă  contravențională în valoare totala de 5.000 lei,  căreia i s-au adăugat și măsurile complementare: oprirea definitivă de la comercializare  a 34 kg produse alimentare și oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate.

  Abaterile constatate de echipele de control au fost următoarele: condiții igienico sanitare necorespunzătoare; materia primă nu este însoțită de informații și cu starea termică schimbată; în blocul alimentar nu se folosesc produse și proceduri sigure, agregat frig cu urmă de murdărie și resturi alimentare , neigienizat,ustensile murdare și neigienizate.

  Toate  măsurile dispuse vor fi verificate, iar unitățile de alimentație publică  rămân, în continuare,  sub atenta supraveghere de Protecția Consumatorilor Arad.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Comunicatele de la Protecția Consumatorilor sunt trimise la ceva vreme după ce a fost controlul, așa că cel mai probabil deja a trecut perioada dispusă pentru închiderea temporară. Așa s-a mai întâmplat și în cazul altor comunicate trimise de instituție presei.

    +5 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.