vineri, 23 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Restart perfect! UTA a câștigat cu Craiova prin două goluri în ultimele 20 de minute (GALERIE)

  de Lucian Dănilă | 14 martie 2015, 7:12 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Arădenii au venit în număr destul de mare să vadă la lucru noua echipă a orașului, UTA. Un număr de fani peste media din tur, cu toții veniți cu speranța unei victorii, astăzi, și a unei noi promovări.

  Echipa lui Roland Nagy a început „cuminte” meciul, cu atacuri poziționale care nu au creat pericol la poarta lui Surdu, goalkeeper echipat în tricoul Universității Craiova. La prima fază periculoasă, Strătilă a centrat în careu, Botiș a ratat lovitura cu capul, mingea a ajuns la Piț, acesta a retrimis în fața porții de unde Szekely a împins-o în poartă, marcând primul său gol pentru UTA: 1-0!

  Prima parte a fost săracă în faze de poartă. Oltenii, mingicari, nu au reușit să se apropie prea mult de poarta lui Bodea, iar în ceea ce privește șarjele ofensive ale Bătrânei Doamne, acestea nu au fost destul de incisive, astfel că prima parte s-a încheiat cu scorul stabilit în minutul 13: 1-0.

  Ca fapt divers, eram pe aproape să asistăm la o accidentare gravă a lui Chindriș. Acesta a insistat să ajungă o minge lângă banca de rezerve, a alunecat și a intrat cu picioarele pe sub gardul din jurul terenului, scăpând doar cu o sperietură.

  Victor Naicu, antrenorul oltenilor, a mutat la pauză cu Crăciun și Stoichițoiu în locul lui Luncan și Borneci. Prima echipă care a fost aproape de gol a fost UTA, dar „bomba” lui Burlă de la 18 metri a fost respinsă de Surdu. Apoi, modificările lui Naicu s-au văzut imediat și pe tabela de scor. În minutul 52, Crăciun a trimis un șut de la 25 de metri, mingea a prins o denivelare în gazonul destul de rău de pe arena Motorul și a intrat în poartă printre mâinile lui Bodea: 1-1.

  Roli Nagy a avut prezență de spirit. L-a schimbat pe Ousmane, destul de apatic, cu Hlistei, iar cinci minute mai târziu, Copil și Cipri Rus au luat locul lui Tudor și Piț. Tot atunci a părăsit terenul și fundașul Craiovei, Sava, un adevărat turn de control care a reușit să respingă aproape toate mingile centrate în careu de arădeni.

  UTA a început să se apropie tot mai periculos de poarta lui Surdu, primul care a dat semnalul fiind Szekely, care nu l-a putut învinge pe Surdu din careul mic! Apoi Copil a șutat de la 16 metri, din unghi, dar mingea a fost respinsă peste poartă de portarul oltenilor.

  Tot Copil a stat și la baza golului al doilea marcat de UTA. Acesta a insistat pentru o minge care era pierdută și a obținut un corner, fază la care arbitrul Bălăcescu putea acorda și fault pentru Craiova, după ce arădeanul a ridicat piciorul la nivelul capului adversarului său. Cornerul a fost executat de Copil și Hlistei a marcat cu o lovitură de cap din fața porții pentru 2-1! Apoi a alergat la prietenul său, fizioterapeutul Zsolt Nagy, căruia i-a dedicat reușita. După alte șapte minute, Filaret a reușit să marcheze cu capul în urma unei centrări a lui Burlă pentru 3-1!

  UTA putea majora scorul în minutul 82, dar nici Silaghi și nici Copil nu l-au putut învinge din fața porții pe bravul Surdu.

  Astfel, UTA a început perfect returul, cu o victorie care o ține aproape de Național Sebiș. Deși a fost 3-1, unul dintre cei mai buni jucători de pe teren a fost Sorin Botiș, cel care a apărut și în careul advers, unde a executat o nouă „foarfecă”, dar a și rezolvat multe dintre atacurile craiovene. Urmează o deplasare grea la Rovinari, unde arădenii întâlnesc Pandurii II, după care la Arad vine chiar liderul, Național Sebiș. Bătrâna Doamnă a profitat de înfrângerea echipei Mamma Mia la Ineu și a urcat pe locul al doilea!

  UTA Arad – Viitorul Craiova 3-1 (1-0)

  Stadion Motorul – spectatori 1.000

  Szekely (13), Hlistei (71), Filaret (78) / Crăciun (52)

  UTA: Bodea – Voicu, Filaret, Botiș, Burlă – Strătilă, Chindriș, Tudor (58 Copil), Piț (58 C. Rus) – Ousmane (53 Hlistei), Szekely (80 Silaghi). Pe bancă: Mitrea – Cotoc, Suslak, Copil, Hlistei, Silaghi, Rus.

  Craiova: Surdu – Nuță, Chircan, Sava (57 Flori), Mihai – Stoica, Borneci (46 Stoichițoiu), Istudor,  Luncan (46 Crăciun) – L. Scarlat, Poenaru. Pe bancă: Tomșa, Borhot, C. Scarlat, Stoichițoiu, Pitulice, Crăciun, Flori.

  Arbitri: Liviu Bălăcescu, Cristian Pleșa, Lavinia Bozdog

  Observatori: Viorel Vancea, Dinu Lucaciu.

  Liga C4 – Etapa 15

  Știința Turceni – FC Hunedoara    1-2

  Butoi / Tecsi, Gheară II

  CSO Filiași – Vulturii Lugoj           2-1

  Ștoiu, Dumitrescu / Miculescu

  Mehedinți – Pandurii II Tg. Jiu     0-3 (f.j.)

  CS Ineu – Becicherecu Mic              2-1

  Maşniţă, Filimon / Hodiş

  UTA BD – Viitorul Craiova              3-1

  Szekely, Hlistei, Filaret / Crăciun

  Minerul Motru a stat.

  Clasament

  1.Național Sebiș               14          10      4        0        24-4   34

  2.UTA                                 13          9        3        1        31-12 30

  3.Becicherecu Mic           14          8        5        1        37-11 29

  4.Pandurii II                       14          7        2        5        22-17 23

  5.Giarmata                        14          7        2        5        15-15 23

  6.ACSO Filiași                    14          5        6        3        19-13 21

  7.Vulturii Lugoj                 14          6        2        6        8-12   20

  8.FC Hunedoara               14          5        3        6        13-19 18

  9.CS Ineu                           14          6        0        8        12-28 18

  10.Minerul Motru            13          2        4        7        14-23 10

  11.Știința Turceni             14          1        5        8        8-21   8

  12.Mehedinți                    14          2        2        10      6-24   8

  13.ACSV Craiova              14          1        4        9        12-23 7

  Etapa viitoare (21 martie): Vulturii Lugoj – Becicherecu Mic, FC Hunedoara – CS Ineu, Viitorul Craiova – Minerul Motru, Pandurii II – UTA BD, ACSO Filiaşi – Millenium Giarmata, Naţional Sebiş – Minerul Mehedinţi.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.