duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Represalii diplomatice: 150 de diplomați, expulzați din Rusia, iar consulatul SUA din Sankt Petersburg va fi închis

  de - | 30 martie 2018, 8:11 AM | Internaţional

  0

  Serghei Lavrov(foto: kremlin.ru)

  Rusia a anunţat, joi seară, că va expulza 150 de diplomaţi occidentali, inclusiv 60 de americani şi că va închide consulatul SUA din Sankt Petersburg. Decizia a fost anunțată de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

  Este răspunsul Moscovei la valul de expulzări anunţate de Occident, ca urmare a otrăvirii unui fost spion rus şi a fiicei lui, în Marea Britanie.

  Între timp, astăzi a venit prima veste bună din partea medicilor care-i tratează pe Serghei şi Yulia Skripal, victimele atacului cu neurotoxină: fiica fostului spion rus nu mai e în stare critică.

  Disputa diplomatică provocată de acest caz a devenit, între timp, şi mai complicată. Rusia nu doar că susţine că e nevinovată, dar merge şi mai departe şi le cere britanicilor să-i ajute să afle cine e de vină.

  Concret, Moscova a deschis propria anchetă în cazul Skripal. Asta pentru că fiica spionului încă e cetăţean rus. Poliţia rusă vrea ca britanicii să îi pună la dispoziţie probele din dosar.

  Cea mai nouă dezvăluire venită de la anchetatorii britanici e că cea mai mare concentraţie din neurotoxina folosită în atac a fost găsită pe uşa locuinţei fostului spion rus.

  sursa: digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.