marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Replică dură a medaliatei cu argint, Ana Maria Popescu, către ministrul Tineretului și Sportului

  de - | 28 iulie 2021, 9:42 AM | Sport

  0

  (foto: Facebook @ Eduard Novak)

  Ana Maria Popescu a revenit ieri în țară, după ce a reușit să obțină medalia de argint la spadă, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

  Sportiva care i-a adus României prima medalie la JO l-a confruntat pe ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, după declarațiile făcute. Ana Maria Popescu a avut o replică acidă la adresa ministrului, care a declarat că ea nu ar fi luat medalia de aur la JO dacă federaţia de scrimă ar fi fost mai bine finanţată.

  „Am în spatele meu patru oameni. Atât am avut la jocuri. Pe lângă ei – apropo de finanţare, domnule ministru – am avut ca sparring-partneri sportivi de 43 de ani care s-au retras din activitate, pentru că nu mai am alţii. Îmi doresc tare mult să ajungeţi dumneavoastră la Tokyo şi să luaţi aurul ăla pe care nu am fost în stare să-l iau. Şi credeam că mă aşteptaţi cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu e problemă, mai avem timp să mi-l daţi şi să facem o sală nouă pentru copiii aceia”, a spus Ana Maria Popescu.

  Sportiva afirmase sâmbătă că speră ca argintul obţinut la Tokyo să fie suficient cât să asigure un „buget de bun simţ pentru scrima românească”, iar Eduard Novak i-a dat replica.

  „După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana-Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri. Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica”, afirmase, duminică, Eduard Novak.

  Eduard Novak a postat pe rețelele sociale imagini de la aeroport, unde a mers să o întâmpine pe Ana Maria Popescu. În aceste cadre este surprins momentul în care ministrul vrea să o salute pe sportiva medaliată cu argint la Tokyo, însă aceasta îl lasă cu mâna întinsă, notează digi24.

  https://fb.watch/70Jd4E2NX4/

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.