Renault își suspendă activitatea în fabrica de la Moscova

  de - | 24 March 2022, 8:31 AM | Internaţional

  0

  Grupul Renault a anunțat miercuri că își suspendă activitatea în fabrica sa din Moscova și evaluează opțiunile disponibile în ceea ce privește colaborarea cu producătorul rus de automobile Avtovaz. Decizia vine după ce compania auto a fost criticată pentru că a reluat producția la uzina din Moscova.

  „Activitățile Grupului Renault în fabrica sa din Moscova sunt suspendate începând de astăzi. În ceea ce privește implicarea în AVTOVAZ, Grupul Renault evaluează opțiunile disponibile, ținând cont de mediul actual, acționând în același timp responsabil față de cei 45.000 de angajați ai săi din Rusia. Grupul Renault reamintește că implementează deja măsurile necesare pentru a respecta sancțiunile internaționale”, a anunțat compania într-un comunicat de presă.

  Decizia vine după ce ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a cerut boicotarea Renault la nivel mondial. „Renault refuză să se retragă din Rusia. Nu că ar trebui să surprindă pe cineva când Renault sprijină un război de agresiune brutal în Europa. Însă greșelile trebuie să vină cu un preț, în special când se repetă. Fac apel la clienții și afacerile din lume să boicoteze Grupul Renault”, a scris, pe Twitter, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.