marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Registrul Auto Român: anvelopele „all seasons” nu sunt omologate pentru sezonul de iarnă!

  de Special Arad | 9 octombrie 2021, 12:14 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  3

  Anvelopele pentru toate anotimpurile nu mai sunt bune iarna. Registrul Auto Român anunță că acestea nu sunt omologate pentru sezonul rece. Prin urmare, cei care nu își vor schimba cauciucurile cu unele speciale pentru zăpadă riscă amenzi.

  Șoferii sunt obligați să renunțe iarna la cauciucurile all seasons și să le folosească pe cele potrivite anotimpului rece, avertizează Registrul Auto Român, conform Antena 1.

  Autoturismele trebuie dotate cu anvelope care să aibă inscripționate literele M și S. M de la ”mud”, noroi, și S de la ”snow”, zăpadă.

  Majoritatea conducătorilor auto optează, din motive economice sau pentru că nu folosesc mult mașina, pentru anvelope all seasons, adică bune pentru toate anotimpurile.

  Amenzile pentru șoferii care nu sunt informați și nu respectă legislația în vigoare sunt cuprinse între 9 și 20 de puncte de amendă. Altfel spus, între 1.305 și 2.900 de lei.

  Conform Codului Rutier, anvelopele de iarnă sunt obligatorii în momentul apariției zăpezii, a poleiului și a înghețului.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Eu v-as recomanda sa cititi mai atent OUG 5 din 2011, nu sa luti de bun un articol aparut pe stirileprotv.ro scris prost. Din 2011 nu a mai aparut alta modificare la legislatie.
   Ca si un spoiler, inainte sa cititi acel OUG, va spun ca exista anvelope All Season care au inscriptionate pe ele insemnele M+S. Iar acele anvelope sunt perfect legale.
   Ce inseamna anvelope de iarna? Acel OUG va trimite la directiva 92/23/CEE.
   Doar cititi, nu dezinformati!!! Pt ca sunt destui care o fac si nu ar trebui sa va numarati si voi printre ei!!!!

   +18 voturi
   +1
   -1
  2. Știre de pe Agerpress de acum aproape o săptămână preluată apoi și de aradon care dezinformează,induce în eroare,zăpăcește în loc sa ofere informații clare. Anvelopele ALLSEASON în proporție de 99.99% aveau și până acum inscripția M+S. Practic, nici o schimbare.
   Dacă nu te uiti la știri ești neinformat. Dacă TE uiți la știri ești DEZinformat.
   Trăiască prostimea proștilor. Și ne mai miram de ce suntem unde suntem. Somn ușor.

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.