vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Autoritățile din Rusia refuză predarea cadavrului lui Aleksei Navalnîi

  de - | 19 februarie 2024, 9:18 PM | Internaţional

  1

  (foto: Instagram/Navalny)

  Cadavrul lui Aleksei Navalnîi nu va fi dat familiei încă două săptămâni, a spus purtătorul său de cuvânt, citat de Sky News.

  „Anchetatorii le-au spus avocaților și mamei lui Aleksei că nu le vor da cadavrul. Corpul va fi supus unui fel de <<examinare chimică>> pentru încă 14 zile”, a transmis purtătorul de cuvânt, pe X.

  Soția lui Navalnîi a susținut că disidentul a fost otrăvit și a acuzat autoritățile ruse că îi ascund corpul pentru a permite substanței să dispară din corp.

  Până în prezent, mamei și avocatului li s-a refuzat să vadă cadavrul. Disidentul a murit din motive necunoscute în închisoare săptămâna trecută.

  Anchetatorii ruși încă nu au stabilit cauza morții lui Aleksei Navalnîi și nu este clar cât timp va dura până se va ajunge la concluzii oficiale, după cum i s-a transmis mamei sale, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Navalnîi.

  Navalnîi, un fost avocat în vârstă de 47 de ani, a murit subit vineri, în colonia penală „Polar Wolf” din Kharp, la aproximativ 1.900 km nord-est de Moscova, unde îşi ispășea sentința.

  Imagini ce surprind un convoi auto, în care s-ar fi aflat trupul neînsuflețit al disidentului rus Aleksei Navalnîi, s-au viralizat pe rețelele sociale și au fost preluate de presa internațională.

  Imaginile arată mai multe mașini care merg, noaptea, pe un drum ce străbate o zonă de șes înzăpezită, deplasându-se spre Salehard, orașul la morga căruia a fost depus cadavrul lui Navalnîi.

  Potrivit comentariilor care însoțesc videoclipul, cadavrul disidentului a fost scos din închisoare înainte de sosirea mamei sale.

  sursa: Știri pe surse

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu ati comunicat esentialul ...

   … „Conform avocatului Evgheni Smirnov, anchetatorii pot păstra în mod legal corpul unei persoane decedate în închisoare până la 30 de zile. Dar, spune el, chiar şi după această perioadă, autorităţile pot decide să deschidă o anchetă penală, să efectueze „noi manevrări” şi să păstreze cadavrul „atât timp cât doresc”.
   Despre ce vorbim?

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.