Reducerea programului barurilor și teraselor a încins spiritele la dezbaterea publică

  de Special Arad | 12 mai 2015, 8:43 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Știri Arad. Astăzi după masă a avut loc la Palatul Administrativ dezbaterea publică privind Regulamentul de desfăşurare a activităţilor comerciale în municipiul Arad ce prevede, printre altele, închiderea teraselor la ora 23 și preluarea ultimei co­­menzi, la baruri, la ora 22. Măsura a fost propusă ca răspuns la reclamațiilor locatarilor care s-au simțit deranjați de gălăgia nocturnă, plângându-se că nu pot dormi.

  La „precipitata” dezbatere au participat comercianții direct afectați, reprezentanții uniunii asociațiilor locative, primăriei și consiliului local.

  Cei de la ULAL au pus paie pe foc, aducând vorba despre necesitatea luării de măsuri suplimentare celor prevăzute, preşedintele ULAL Arad, Do­ri­na Lupşe cerând: „cei care desfăşoară activi­tăţi de tipul nunţi, botezuri după ora 23 să fie taxaţi cu un tarif su­plimentar de 500 de lei pe sezon cu prezentarea asigurărilor de pro­tecţie fonică şi de altă natură reglementate de lege”.

  Cerințele au revoltat comercianții, aceștia simțind că aplicarea acestor măsuri va ucide complet afacerile lor, ținând cont că majoritatea oamenilor ies în oraș seara, după ora 21. Aceștia au cerut administrației să fie rezonabilă și să reanalizeze hotărârea. Unul dintre patroni a venit cu propunerea ca orarul să se extindă până la ora 24, iar în weekend până la ora 1 sau chiar 2.

  Pe lângă acest aspect care, așa cum era de așteptat, a acaparat majoritatea timpului dezbaterii, reprezentantul primăriei a mai expus și celelalte propuneri, precum interzicerea funcționării sex-shop-urilor și a cluburilor de striptease în zona istorică a Aradului și interzicerea funcționării camerelor mortuare în afara zonei cimitirelor.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.